Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Svensken blir allt tyngre

Extra!Posted by Prudie Wed, November 06, 2013 12:12:38
Vi blir oroliga när vi föreställer oss hur vi kommer att bli bemötta i vården. Glöm aldrig om att påpeka att extra kilo inte kan berätta för läkaren om man är frisk eller sjuk. Det kommer du att behöva!

Forskare tänker ofta enkelspårigt. De har sällan tid och resurser för att titta på hela bilden. Just det… det är viktigt är att titta på vilken utbildning du har.

Bilden i Metro med att svensken blir större ser ut så

Alla överviktiga äter tårta, typisk mediabild om fetma och övervikt.

Vår bild är förstås annorlunda!

Häromdagen var på nyheterna hur lanthandelns butiker blir mindre i antalet till förmån för de stora matkedjorna i shoppingcentrum. Det går inte heller att missa att sjukhus, vårdcentraler, busslinjer och skolor läggs ner i glesbygden. Vi får inte längre promenera till skolan eller till livs för att köpa mjölken… Vi blir istället mer bundna till bilen för att besöka doktorn, för att köpa gröten till frukosten och för att skjutsa barnen till skolan som ligger minst en mil bort. Just det... bussen går endast en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Vi svarar med

Samma forskare som visar upp allarmerande siffror om övervikt (inte fetma den här gången. De pratar om 5 kg sedan 1980 talet) uppmuntrar oss till de stora inköp en gång per vecka. Samtidigt berättar de att förpackningarna har blivit större. Tänka sig…

Det där med snabbmaten sen! Hela Sverige är storstad. Vi vet mycket väl hur det ser ut i Svarvarböle (Västernorrland). Det tar en stund att komma till kiosken i Timrå… Vi avråder dig från att cykla på E4!

Fetma kostar 10 miljarder per år för samhället. Hur mycket betalas tillbaka i form av MOMS? Vi handlar bantningspulver (en annons finns på samma sida som artikeln i Metro), farliga kosttillskott, plastikoperationer, specialkost till olika bantningsmetoder, matlagningsböcker hos till exempel Viktväktarna, kläder i olika storlekar på grund av jo-jo bantningen, säg vad mer...

Det är tydligt att artikeln i Metro byter inte på oss, eller hur? Någon måste svara.

Vid pennan,
Prudie och Ellie


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.