Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Midvinterkrönika

Festliga tiderPosted by Ellie Sun, December 18, 2011 19:25:39

Prudie tyckte att jag skulle skriva det sista inlägget för 2011 på Modiga Tankar. Det är nog därför vi är försenade en dag. Jag har tänkt till och från vad jag skulle skriva, men jag kom inte på något.
Temat är festligt, men jag är inte en festpingla. Visst jag hänger med på krogen, men fester jag går på är inte det man ser på TV eller i tidningar. Prudie och jag var på samma julfest på företaget där vi båda arbetar. Hon hälsar förresten. Det var faktiskt häftigt att se att hon lever som hon predikar. Hon hade modet att klä sig i sin röda klänning från Lindex med en röd sammetskavaj, medan vi andra hade olika nyanser av svart på oss. Ooops! Har svart verkligen olika nyanser? Det skulle jag svära på, men det är klart att nyanserna motsvarar de olika material vi använder.


Året som har gått.
Första gången vi tänkte på modeformej var det i november 2010. På en fika på jobbet satt vi och pratade strunt, bloggar och annat kring kläder. Det sägs att bloggfenomenen är på väg ut. Vi är medvetna om det men vi kommer att ha Modiga Tankar kvar så länge vi har läsare. Vi har valt att skriva små berättelser. Mycket kommer från våra egna erfarenheter, men vårt främsta mål är att du som läsare känner igen dig själv då och då.


Prudie och Ellie som tecknade figurer.
Bloggarna är oftast byggda kring en person. Vi funderade om vi skulle ha våra riktiga, egna bilder, men vi kom fram ganska snart att vi inte är ute efter att visa upp oss. Det stämde inte in med vårt mål. Prudie och Ellie är tänkta att representera alla kvinnor som är i vår situation!


Mode for mej som hemsida
Vi saknade en hemsida som samlar allt kring stora storlekar, från butiken till formgivaren. Så länge ingen annan gör en så får vi göra det själva. Det första valet var självklart, Trinny och Susannahs klädkod eftersom vi båda använder den. Den passar alla och är enkel att använda. Alla kläder och märken som visas upp skulle vara tillgängliga i Sverige. Vi var inte intresserade av märken i USA där det kunde vara svårt med till exempel returprocesser eller extra avgifter som tullskatter. Accessoarer valde vi bort för att de fungerar oavsett våra egna storlekar. Parallellt till min insats med att bygga upp hemsidan gjorde Prudie en ordentlig marknadsundersökning som mynnade ut i våra guider. 30 augusti hade vi hemsidan on-line i hela sin storlek!


Gruppen på Facebook
Snabba nyheter, sådana med kort datum var ett problem. Reor till exempel varar inte en hel månad. De är färskvara. Därför skapade vi en grupp som är öppen för alla.


Sweet Treats en modetidning
I november förra året fanns inte Sweet Treats i våra tankar. Så småningom insåg vi att det fanns så mycket material att vi kunde skriva mycket mer kring vårt mode. Det finns även duktiga personligheter inom kultur och nöje som är lätta att identifiera sig med, t.ex. Babben Larsson. Vi hoppas att Sweet Treats blir något trevligt att läsa. Känner du att du skulle vilja se något speciellt i tidningen eller vill du vara med och samarbeta, hör av dig. Vi är öppna för det mesta. Ett mål med tidningen är att visa en positiv bild av stora (uuuuhh) kläder. Skriv bara ett mejl till oss och beskriv dina idéer.


Om det här var en kort summering av 2011, hur kommer det att bli med 2012! Modeformej utvecklas med våra, vi menar dina också, behov. Vill du vara med? Vill du påverka? Hör av dig då.

Vi tar en paus med Modiga Tankar. Tanken är att fortsätta att skriva under samma teman och se om berättelserna förändrar sig från år till år. Vi återkommer i januari med temat "hur shoppar jag".

Vid pennan

Ellie

God Jul och gott nytt år

Vi ses igen 14 januari 2011

Vilse i pannkakan

Tyg och materialPosted by Ellie Sat, March 12, 2011 14:37:56

Prudie ringde igår kväll och berättade att hon har brutit handleden. Stackars Prudie! Hon svarade då att det var mest synd på mig för att jag var på gång med att skriva ett inlägg till Modiga tankar. Hennes fingrar är stela och svullna, det är tröttsamt att skriva.
Vad? Hade hon inte ett inlägg färdigt att publicera? Ja, men hon hade usb-minnet kvar på jobbet.

Prudie är nämligen författaren på modeformig.se. Hon har alltid något att berätta relaterad till konst, film, mode, böcker ur hennes aldrig sinande kunskapskälla. Det var en fin komplimang, eller hur, Prudie?

Vad ska jag skriva, då?

Jag fick en bra katalog i brevlådan igår från Ellos.

Vi är alltid noggranna med att ha provat de plaggen vi recenserar, men det är väl inget fel med att berätta att vi gillar något. Tycker jag!
Det finns en klänning jag är sugen på. Den är exotisk, så att säga, eller kanske något djuriskt… Den är i en omlottmodell som delar isär bysten. Modellen har förmåga att minska visuellt storleken på just the boops. Tyvärr är ränderna diagonala, inte så bra.

Det är inte riktigt en Trinny and Susannah, men man behöver inte följa deras råd slaviskt!

Finns i storlek 54-56 också art nr 202-7532

Vet inte hur den sitter på en mjuk tjej, man kanske ser verkligen ut som ”a big girl från savannah”. Definitivt är det något för en kvinna med god självförtroende. Alltså jag.

I övrigt finns i katalogen en hel del sommarklänningar från 48 till 64. Jag undrar förstås, precis som Prudie, när de som ritar kläder till oss... kommer på idén att designa byxor utan fickor och som knäpps vid sidan. Jag menar vi behöver väl inte större magar av löst, säckigt tyg. Jag har den dåliga vana att smyga mina händer i fickorna. Vilket är inte bra, jag har en mjuk mage att visa upp.

Jag hoppas att jag inte var så vilse i pannkakan!

Prudies fingrar fungerar igen till nästa inlägg 26/3. Det ser jag till!

Jag är inte en författare.

Vid pennan
Ellie

P.S.

Prudie hälsar så gott