Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Varma vindminnen bleknar i höstens färger

HöstPosted by Prudie Sun, October 20, 2013 23:12:36

VISST ÄR DET VACKERT…?

Den sista refrängen från löven?

Har du någonsin varit vid italienska kusten i slutet av sommarsäsongen? En fest äger rum runt den 15 augusti där man bränner mycket pengar i fantastiska fyrverkerier. Explosioner av färger och former in den varma och fuktiga augusti natten bil en självklar jämförelse för mig med de vackra träden i olika nyanser av orange i den fuktiga och kalla dagen.

I år har jag svårare än vanligt att ta fram vinterlådorna för att lufta fram varmare kläder. Varför?

1. Stöket i sovrummet.
2. Jag är inte en vinterälskande människa
3. Jag trivs inte i mörka färger

Stöket i sovrummet

Lådor och högar, sommar mot vinter och kaos. Jag älskar sortera och ställa saker på plats. Ordning i lådor och garderob gör mig hel. Jag var en Feng-Shui anhängare när det var trendigt och jag är det fortfarande. Jag tror seriöst på Chi och jag är noga med att god energi färdas rätt i mitt hem, på kontoret… där jag finns alltså. Att rensa i rummet är att rensa i själen. Tyvärr är steget att starta inte lätt för mig att ta, särskilt på hösten.

Jag är inte en vinter älskande människa

Det känns som att ge upp! De långa dagarna inomhus skrämmer mig lite… Efter jag bröt handleden när jag föll på gömd is är jag skräckslagen för att falla igen. Nej, det hjälper inte att utsätta mig till det.
Jag är redan tvungen till det. Hur skulle jag komma till jobbet, handla mat och ordna med alla tusen andra saker… Jag vinner inte över rädslan för att falla en gång till, jag lovar!
Jag åker bil till centrum och jag får skjuts till pendeltåget. Jag går ut bara när det är nödvändigt med broddar och min mans säkra arm. Urgh… jag tycker inte om vara instängd.

Jag trivs inte i mörka färger.

Jag klär mig i färg, det vet du redan. Handen på hjärtat är det ganska svårt att bibehålla klara, varma färger under vintern. Rött förknippas med Julen. Kommentarerna är snabba att komma fram i mitten av november… Jag blir stämplad Julälskare. Människor runt mig (förlåt Ellie!) klär sig i mörka jackor som gör mig deprimerad. Vill jag köpa byxor finns de endast i svart utom för jeansen förstås. Särskilt i stora storlekar. Myten att man blir smalare i svart påminner mig om de fördomar som finns runt omkring.

Svärmor har rätt. Jag tänker för mycket! Nu ska det våras för stöket.

Ha det gott och se upp för vinterdepressionen.

Nästa inlägg kommer 3/11

Vid pennan,

Prudie