Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

RUSK - Höstens Ridå Utan Synliga Konturer

HöstPosted by Prudie Sun, October 06, 2013 15:49:21
September i år summerar jag som en blött månad. Det var visserligen några dagar som påminde om sommaren men för det mesta har jag haft gummistövlar på mig. Jag gillar inte doften av gummi. Blött gummi är ännu värre. Jag måste dock erkänna att det är skönt behålla mina fötter torra.

Gummistövlar
Eftersom jag har kraftiga ben har jag svårt att hitta gummistövlar som kommer förbi mina vader. Den enda lösningen har varit stövletter i gummi. Jag har ett par på jobbet och ett par hemma. Jag vet att det finns även skor i gummi men dit har jag inte kommit än. En annan lösning är att vika ner kanten på vanliga stövlar så mycket så att vaden får plats. Inte särskilt snyggt men jag kanske kan inspirera någon formgivare att fodra stövlar in något trevlig mönster.

Paraply
En accessoar som jag är extra noga med är mina paraplyer. När det regnar är ofta miljön runt omkring sänkt i ett grått filter. Jag kan inte tänka mig en svart paraply.
Eftersom jag gillar färg, köper jag paraplyer som har annorlunda motiv. Museishop är ofta ett ställe där man kan handla dem. Jag har en med detaljer ur Bellinis Våren, köpt i Florence för många år sen. Jag har ett paraply med prästkragar fotograferade i en grön äng, köpt på Rusta. Min favorit har en av de populäraste mönster som William Morris skapade för 150 år sen, Golden Lily.
Jag har inte lyckats lösa ett annat problem. Jag brukar alltid har en tygkasse med mig med en bok eller till impulsköpet som tidningen på Pressbyrån. Tygpåsen brukar hänga på axeln ovanpå handväskan och innehållet tenderar att bli blött. Jag har provat med kraftigare tygpåsar men det hjälper inte. Jag har till och med några transparenta påsar att lägga boken i för att den ska förbli torr i tygpåsen. Eftersom det är vattnet som glider ner från paraplyet det stora bov och inte regnandet i sig… skulle det kunna räcka med ett större paraply, modell golf. Jag har provat!
1. Det går inte att promenera på en trottoar med ett så stort paraply. Möjligheten att göra någon illa skrämmer mig. Jag är en kort kvinna!
2. Stora paraplyer är tunga att bära.
3. Problem med att lägga det ifrån sig i Tunnelbanan.

Jaha… Klassiskt I-lands problem!
En av mina kollegor på jobbet är född i Etiopien. När hon var liten var det otroligt skönt promenera hem i regnet. Det fanns inga bekymmer om att bli blöt. Regnet var ljummet och välkommet. Det betydde vatten till odlingarna… Jag gnäller om det. Hon älskar regn.

Ha det gott!

Vid pennan,
Prudie

Nästa inlägg kommer 20/10