Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Skärpt

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sun, September 01, 2013 19:39:04
En accessoar som jag inte har skrivit om tidigare är ”skärpet” eller ”bältet” som är bra verktyg för att markera en midja. Ett skärp är ofta mjukare och smalare än ett bälte. Till exempel kallas en morgonrocks knytanordning för skärp och inte för bälte.


Från vänster till höger: Marni, Prada. Rochas
Haute Coturen har använt sig mycket av skärpet i våras när höst/vinter 2013 presenterades. Var det för att skapa en illusion av kurvor på magra kroppar?

Personligen är jag inte en skärpsanvändare. Jag har alltid känt mig ”plufsig”. Mycket beror på att plagg i större storlekar har för mycket tyg runt brösten. Runda urringningar, mycket tyg ger mig känslan att jag ”sväller”. Däremot ett skärp i samma tyg som en klänning eller en tunika kan jag uppskatta mycket.
Hellre använder jag andra sätt:
Knäpper koftan (kappan) endast under brösten. Plagget dras mot mitten av min kropp.
Köper toppar med avvikande färg just runt midjan, gärna en mörkare.
Använder mig av mönstret i plagget. De brukar kallas för ränder och de undviks för vi har lärt oss att liggande ränder gör en större. Vi glömmer att det beror på var vi har ränderna!
Ett problem som finns är också det dåliga utbudet av längre skärp i main streams butikerna. Ett bälte som är 105 lång räcker inte runt min midja.
Från vänster till höger: Ellos, Ulla Popken, Ellos
Sedan Ulla Popken öppnade sin webshop i Sverige har jag inte haft problem att hitta ett passande skärp eller höftbälte. Ellos har också periodvist bra med bälte.

Varma hälsningar!

Vid pennan
Prudie

Nästa inlägg kommer 15/9