Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Solen går om Regnet.

Utanför våra gränserPosted by Prudie Sun, August 04, 2013 16:44:40
Allting kring mig ser ut som tagen från en reseguide om Spanien.
Jag sitter på en balkong med utsikt över berg täckta av snö. Det är +28 grader i skuggan och det fläktar härligt från dalen nedanför balkongen. Från samma håll kommer musik (gitarr), skratt och prat från en stor familj som tydligen tillbringar sin söndag på sitt grönsaksland. Svalorna jagar varandrar på den varma vinden medan andra fåglar sjunger i cypresserna från trädgården bredvid.... Min kära läsare, jag beskriver för dig en eftermiddag i Andalusien nära Granada.

Himmelriket och tillbaka

I Barcelona är det värt att göra ett besök på El Corte Inglés (jag förkortar namnet till ECI) som är en stor kedja med butiker över hela Spanien. ECI ligger på Plasa Catalouna precis i början på La Rambla. I affären finns en stor avdelning för stora storlekar Grandes Tailles, följ helt och enkelt skyltarna i taket för att varuhuset är enormt. Jag provade Elena Miró och Persona (Max Mara) plus en rad spanska märke, bland annat Sintesis XXL och Adolfo Dominguez, en spansk formgivare som modeformej.se och tidningen Sweet Treats kommer att bevaka framöver. Prisvärt märke är ECIs egna, speciellt på REA. När du är klar med ECI kan du gå över gatan till Punto Roma som har kläder max 52 (54).

Tillgängligt mode

Prisvärt mode över hela Spanien finns på Kiabi. Affären finns att hitta på samma område som matkedjan Al Campo, gärna i utkanterna på de något större städerna. Deras REA är makalös och byxorna en dröm. De har hög midja! Hade jag inte haft bråttom hade jag nog köpt flera par linnebyxor eller jeans till hösten.
Skulle din resväska hamna på villovägar, behöver du inte få panik. Båda matkedjor Al Campo och Carrefour har egna stora storlekar. Ingenting snyggt i mina ögon men ändå... är man utan kläder på semester... Jag såg snygga badkläder upp till 58. Glöm inte att i Barcelona och Malaga finns H&M (säkert i övriga stora städer också).

Spanskt mode

Kroppsformen Timglas är mest representerad. Det går fortfarande att hitta byxor, tröjor och blusar för andra kroppsformer. I kläderna finns plats för brösten men om du har smala axlar och större rumpa (lår) är klänningar och tunikor ett problem. Storleken på axlarna hänger ihop med rumpan. Det betyder att med en stor rumpa måste du ha breda axlar också, annars räcker inte klänningarna och tunikorna runt stussen. Spanska storlekar ligger ett storlek före våra. Alltså en spansk 54 motsvarar en 52.

Spansk vår/sommar 2013 verkar har varit färglad, mönsterrik, blommig med mycket paisley. Några nyheter för vintern låg redan på plats och färgerna var bruna, röda och blåa, jordnära nyanser.

Jag har älskat shoppa i London i många år men jag tror att Barcelona ligger bättre till i jämförelse. Det är inte lika dyrt att bo på hotell som i London. Norwegian air flyger till Barcelona hela året runt med hyfsade priser och Wifi ombord.

Det finns faktiskt ett större utbud kläder än i UK. OOOPPSSS!! Svär jag i kyrkan nu?

Framförallt får jag SOL på köpet!

Varma hälsningar
Prudie

Nästa inlägg kommer 19/8