Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Borta bra men hemma borta bäst

SommarPosted by Prudie Sun, May 26, 2013 19:57:26

Jag borde veta bättre. Jag undrar alltid varför jag låter mig själv snärjas in i rubrikerna
Kom i form till stranden!
Gå ner 4 kg till sommaren!
Jag duger inte till stranden om jag inte går ner de 4 kg. Egentligen vad gör det? Vill du träffa din partner genom att han/hon beundrar din kropp? Eller ska det vara en person som kan uppskatta den du är och kan få dig att skratta och må bra?

Lätt för mig att säga det när jag har varit gift i många år! Jag är inte en singel som längtar efter en ny partner… Mannen och jag har inte heller tid att sitta på stranden vid Mälaren. Allt ska göras när vi är hemma och är lediga. Det är därför jag åker utomlands! Det blir dyrt med telefon och koppling till internet. Man kan faktiskt släppa alla måste.

När jag reser lär jag mig hur andra kulturer fungerar. Från ett reportage på TV eller den eviga blåa himmeln över poolen i den glansiga katalogen till dofterna, ljuden, värmen, tiggarna, tio afrikanska flyktingar som sover på ett hårt golv i ett rum nedanför Sacre Coeur…
Jorden är liten i galaxens perspektiv. Jorden är jättestort i mitt perspektiv.

Jag hör till en kultur som är fixerad vid utseende. Mycket handlar om hur jag ska visa min kropp. Jag sitter på stranden och känner hur huden på axlarna svider. Det blir en bra solbränna att visa hemma.

En annan kvinna sitter samtidigt och lagar mat på öppen eld någonstans i Afrika. Hennes mor samlar ihop barnen och sjunger en sång. Mannen drar sin fiskebåt mellan vågorna till stranden. Kvinnas tankar går till den färska fisken i mannens fång.

En till kvinna skakar handdukarna vid Röda havet. Hennes svarta niqab blåser i vinden. Mannen och sonen badar fötterna i havet för att göra dem rena innan de ska åka hem.

En annan kvinna vid det kinesiska havet går i vågorna mot stranden. Den gula masken på ansiktet matchar inte den gröna heltäckande kroppsbaddräkten. I hennes kultur får hon inte bli solbränd. En vacker kvinna har en mjölkvit hud.

Vår egen kultur sträcker ut sig på ett mindre antal kilometrar kust än den afrikanska, den arabiska och den kinesiska. Vi har några enklaver där hotell tränger sig ihop med restauranger som har biff med bearnaisesås på menyn. De brukar ligga isolerade från den riktiga, lokala kulturen. På stranden brukar vi visa hur rätt det är att visa vår hud i minimala tygstycken. Vi är fria kvinnor! Vi har inga kulturella tabu. Alla andra bör göra som oss.

Ha det gott i värmen!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 16/6