Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Storleken har betydelse...

Bekänn färg!Posted by Prudie Sun, February 24, 2013 17:53:56

En liten jämförelse i början av inlägget. Vi har tagit följande bilder för att Ellie och jag råkade handla två modetidningar samma vecka. Ellie köpte Vogue collections med alla nyheter för våren/sommaren 2013. Jag köpte svenska Elle för att jag skulle få trendbibel för vårens mode på köpet. Ellie bara fnös när hon såg min Elle och slängde sin Vogue på kaffebordet. Det blev en rejäl duns och det klirrade till i kaffekopparna. Skillnaden var inte liten! Du får själv bedöma det.


Elle tycker att svenska kvinnor kan nöja sig med deras trendbibel.

Tycker man verkligen om modet, går man till International Press och köper sig Vogue collections för 300 kr. Tidningen kommer ut 2 gånger om året. Tänk en liten stund om vi skulle nöja oss med att tolka svenska Elles trendbibel till Curvy fashion... hur många plagg skulle vi kunna visa på modeformej.se och i Sweet Treats? Varje plagg vi väljer är tänkt för att den kurviga, kvinnliga kroppen framhävs. Det betyder inte att man behöver klämma in allt i en pennkjol eller i tights! Bland bilderna från 190 formigvare och 2000 stilar mixade med Trinny och Susannahs råd räknar vi med att få en hyfsad träffsäkerhet på det vi visar.

Säsongens färger

Vad har vi hittat i Vogue collections om färg? Allt går! Mycket svart och grafiskt för dig som gillar det. Annars är det faktiskt genom dina egna färger i ansiktet (främst ögonen) du kan grunda din sommar garderob på. Tycker du om vissa formgivare och deras formspråk, behöver du verkligen inte känna dig UTE för det. Färgurvalet är generellt flexibelt i tidningen. Accessoarerna däremot har striktare trender. Tack och lov verkar de höga platåskorna tagit paus. Till slut har jag förstått att det handlar om lutning, hur mycket min fot böjs vid tårna... Tyvärr lyckas jag inte att gå snyggt med höfterna framåt som jag har lärt mig att gå med höga skor. Fötterna får en platt kontakt med marken och får inte rulla ordentligt. Kvar är stilettoklackar, de är högre än 8 cm. (så bra...) Kvar är också blockmönstret på väskor. Det finns en äppelgrön, rutig väska från Louis Vitton som... japp.


Tyvärr hittade jag bara den gula men du fattar.

Jag gillar Giorgio Armani med sina blå skapelser av tunt siden som även i en stilla bild får rörelse. Ellie gosar med Louis Vitton (min favorit i vintras) och Issey Miyake. Spännande med honom, utom det grafiska, är randiga, färgglada sjalar i storlek maxi som han draperar runt axlarna. Det ska jag prova!


Du har en trevlig säsong framför dig! Vi kommer att göra vårt bästa för att du ska kunna välja snygga plagg och ja... trendiga sådana.

Vi ses nästa gång!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 17/3