Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Exil eller hushållsekonomi?

Hur handlar jag?Posted by Prudie Sun, January 13, 2013 15:30:22

Hur jag handlar? Definitivt on-line!

Exilen

Staden hägrar med tullarna 10 minuter från mitt kontor men det finns inte en chans att jag hinner med en shoppingtur på de 30 minuter jag har för att äta min lunch. Det är mycket bättre hälsa på en kort stund hos Ellie och sen sätta mig framför datorn med en smörgås och en kopp kaffe. Lunchen går fort med att svara på frågor från modeformej.se och att uppdatera statusen på Facebook.
Förra året var det annorlunda. Jag hade olika turer på ca 20 minuter, till exempel via Lindex, H&M, Myrorna… och handlade en massa onödigt. Sen flyttade företaget från stadskärnan till... i mitten av ingenting. Lite på skämt och lite på allvar har jag frågat min man om hur mycket jag har sparat på att arbeta långt ifrån allt som är viktigt!
Längtar jag efter något, blir det en virtuell shoppingrunda. Problemet är att det finns så många plagg (de flesta passar inte min Päron kroppsform) att jag blir trött efter ett par webshop. On-line shopping förser mig med udda plagg som ger det personliga touch på min egen stil.

Shoppingcentrum på helgerna

Det var någon som hade skrivit en insändare i Metro om att vi borde återgå till lördag- och söndagsstängt för att hinna umgås mer med familjen. PANIK! Trots att orsaken var nobel, fick jag panik! NÄR skulle jag kunna hinna med skorna till barnen eller en ny BH till mig?
När abstinensen på shopping blir för arbetsam måste jag åka bil. Det är inte alls miljövänligt men åker jag kommunalt då blir det inga kläder. Tiden skulle gå åt att sitta på buss och tåg. Störst utbud av stora storlekar på norra sidan av Stockholm finns på Stinsen, ett shoppingcentrum i Häggvik. Lindex, Kapp-Ahl, H&M med HM+ som i Stockholm inte finns i alla butiker, Zizzi, Dea/Axelsson, Almia och Form. Almia är en dyr butik vars ägarinna tar in några udda märken. Kvalité och kunskap verkar vara ledorden hos henne. Jag har lärt mig jättemycket genom att prata med personalen som är alltid trevlig och hjälpsam. På Stinsen köper jag basic plagg som toppar, koftor, tröjor, underkläder, skor. Den turen tar ett par timmar om jag bara shoppar med ögonen. På högra sidan av centrum (från parkeringen på utsidan) finns en liten Myrorna butik för vintage accessoarer som sjalar, smycke, skor och väskor. Utbudet av stora storlekar är väldigt litet och framför allt slitet! De flesta plaggen är noppiga, allt för noppiga för att kunna rädda dem med noppsmaskinen!

Utflykt

Mina riktiga fynd har jag gjort när jag har lämnat Stockholm. Favoritstad? Linköping! Både för stadens skönhet och för shoppingen. Det paret av byxor som Trinny och Susannah tycker man ska köpa per år? Jag har hittat den rätta butiken för mig. I Linköping finns B’Chic där jag köper mina byxor som jag har kunnat använda under tre, fyra år. Favoritland? Italien och England. Jag tror att de flesta europeiska länderna har utbud av stora storlekar. Det gäller att förberedda sig inför resan.

Ellie hälsar att Manhattan (New York) är inte en shoppings paradis för oss med mjuka kurvor. Hon föreslår att ta utflykter till olika gallerior (mall) i Brooklyn och Queens.

Hur shoppar du? Det vill vi veta. Vi har en enkät under 30 dagar på välkomstsidan. Enkäten har vi för att välja ett bra utbud till hemsidan.

Ha det gott!

Vid pennan

Prudie

Nästa inlägg kommer 27/1