Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Midvinterkronika 2012

Festliga tiderPosted by Prudie Sat, December 22, 2012 21:26:16

Uppdraget är att sammanfatta året som har gått.
Bara tanken att det är redan en tradition får mig att tveka på tangenterna. Prudie skämtar med mig. Jag visar henne tungan.

Median och oss
I mars kom jag på idén om att analysera media under en bestämd period, en vecka. Jag ville veta om det finns något konkret bakom känslan att vara ”förföljd” för att jag ser ut som jag gör. Analysen visade flera reklaminslag om bukoperation och flera tv-program om att gå ner i vikt. Minst en gång per dag, oftast flera. Jag är stark! Jag står emot reklam från bantningsindustrin i genomsnitt 730 gånger x år. Vi ska göra samma analys under 2013, troligen i samband med temat ”självkänsla”.

Sweet Treats
Sweet Treats är Prudies idé. Det är mycket arbete med den. Vi bläddrar i modetidningar, fastnar för bilder vi tycker om, letar efter motsvarighet i våra storlekar. Ibland går det. Ibland måste vi tänka om. Vogue är en självklar inspiration (brittiska, amerikanska och italienska), Elle kan vara också intressant. Ibland kan vi inte motstå Marie Claire, Femina och Damernas värld. Jag är nog mer extrem än Prudie. Jag gillar svart, geometriska mönster samtidigt som jag vägrar se ut som en statist ur en av Tim Burtons filmer. 4 nummer blev det under 2012. Vi planerar samma antal under 2013.

Debatt
Prudie läser och försöker debattera. Det är ingen lätt uppgift. Jag ser det på henne. Man måste ha koll på väldigt mycket. Informationsflödet är snabbt och hon plockar lite här och lite där i hopp om att påverka. Tyvärr lyckas vi inte att samordna gemensamma insatser med andra bloggerskor. Det skulle vi vilja göra!

Trinny och Susannah igen
Trinny och Susannah gjorde en ny serie i Sverige. Den sändes på TV 7 som inte är tillgänglig för alla. Prudie och jag bedömde att de hade dåligt med kläder i stora storlekar. Den australiensiska serien (den sänds nu) är inte alls lik den svenska. Det finna ett helt annat utbud av stora storlekar.

Utbudet
Vi har snubblat på ett stort franskt företag PPR (Pinault Printemps Redoute) som äger La Redoute. PPR äger Daxon, Ellos, Jotex och Castaluna. PPR har också lyxmärke som Gucci, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Stella McCartney! Sportmärke som Puma och Sergio Rossi hör till samma koncern. Tycker du att utbudet ser likadant ut överallt?

Prudie och Ellie
Vi har valt att använda pseudonymer. Vi diskuterar hela tiden om vi ska bli av med vår anonymitet. Frestelsen är stor men vi ser inget positivt i det. Det går emot en av våra grundidéer som är att låta dig hitta en bit av dig själv i det vi skriver och gör. En till grundidé är den gamla clichén Kunskap är makt! Kunskap gör en konsument smartare i sina val. Min vän, bli en smart konsument.


Vi tar det ledigt under Julen och ny år från Modiga Tankar.

God Jul och Gott nytt år!

Vid pennan,
Ellie

Nästa inlägg kommer 12/1