Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Hej tomtegubbar måste ni verkligen slå i glasen?

Festliga tiderPosted by Prudie Sat, December 08, 2012 15:36:55

För det första… jag har just upptäck att jag hade lovat ett inlägg förra veckan! Ellie varför har du inte sagt något till mig?
Bra att skylla på någon eller hur? Sanningen är att jag har varit upptagen med svärmors födelsedag som brukar infalla på den 1:a advent. Sedan många år tillbaka smakar jag på årets första glögg hemma hos henne. Dagen efter var det dags för Sci-fi mässan i Stockholm. Eftersom vi i familjen är alla trekisar går vi en gång var fjärde år på mässan. I år fick jag ta på mig mina vulkanöron*! Efter mässan väntade på mig en julfest hos en arbetskamrat

Festliga kläder
Ellie, redaktionen och jag har också arbetat intensivt med Sweet Treats som kommer ut nästa helg. Tidningen innehåller massor med bilder med aftonklänningar som skulle kunna passa till Nobel festen. Det bästa med det är att de är i våra storlekar. Vi har också tänkt på Julafton med familjen och Nyårsafton med vännerna.


Tiden har tyvärr inte räckt till ett inlägg på Modiga tankar. Kan du förlåta mig?

För eller emot Julen

Varken Ellie och jag är Julälskare. Ellie har inga egna barn utom förstås sina syskonbarn som hon tycker mycket om. Själv ordnar jag Julen på grund av barnen. De blir äldre men kvar är deras förtjusning med adventskalendern och julgranen och den lilla speciella stunden vi har när vi tänder det nya adventsljuset. Vore för mig skulle granen ligga bortglömd i källaren… Japp, jag har en plastgran för att jag får ångest av en äkta gran vars liv har kapats av, dör sakta i mitt vardagsrum. Det är något makabert, definitiv surrealistiskt över ett dött träd med glittrande ljus på! Min svärmor säger att jag tänker för mycket.

Hon har nog rätt.

Det som jag verkligen njuter av är skålen med gröten som jag lägger ut på Julafton till tomten. På morgonen är den tom. Räven har blivit mätt. De pragmatiska medlemmarna i familjen säger att det är katterna som äter gröten. Men jag har sett en räv hälsa på i trädgården en tidig morgon. Jag är säker att räven är min tomte. Sedan några år tillbaka lägger jag ut en skål den 21/12. Det är en liten ritual för att hedra gamla gudar från länge sedan. Det är också mitt sätt att säga att nu får vara nog med mörkret och kylan! Jag är så glad att Jordens axel lutar sig tillbaka till ljusare och varmare tider!

Ellie tar tagenterna nästa gång. Det blir en tradition om man tänker efter... andra gången Ellie skriver det sista inlägget för året.

Ha det gott!

Vid pennan

Prudie

Nästa inlägg kommer 22/12


*Star Trek är en amerikansk serie som började 1964 och sedan dess har producerat 11 filmer, 5 TV-serie, 1 tecknad serie, manga böcker och hundratals vanliga böcker, flera amatörfilmer som finns att titta på Internet. Vulkan är ett folkslag med långa öron och grönt blod.