Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Lycklig Prudie men olycklig Henri

Tjockt modePosted by Prudie Sun, November 18, 2012 21:39:07

En ikon inom mode är Suzy Menkes som är modejournalist på IHT, International Herald Tribune.
I en intervju i år blev hon tillfrågad om vad hon tyckte om bloggfenomenen kring ämnet mode. Hennes svar var att världen förändrades när mode istället för att vara en monolog blev en konversation. Vi tänker fortsätta med vår bloggandet om mjuka kurvor med hopp att svenskt mode också börjar konversera om curvy fashion.


Klänningen som kom och försvann och kom tillbaka
Jag var snabbare än vanligt med att köpa något on-line. Tiden det tog att bläddra igenom en av Ellos broschyrer medan jag gick längst uppfarten till huset var kort, tiden att sätta på datorn och att beställa klänningen var inte mycket längre och efter det var det klart.

Några få skuldkänslor hann passera min hjärna. När jag köper något tänker jag på priset, om jag har råd och om det finns något i garderoben att matcha med… Den här gången hade jag blivit blixtförälskad! En äkta adrenalinkick á la shopaholic som jag egentligen är. När jag provade den höll jag andan för att jag var rädd att mina bröst inte skulle få plats. Kjolen är enorm i storlek 52 men jag bryr mig inte om det! Jag får ta min plats på festen med kjolen omkring mig. Thats’it! En vecka senare, var klänningen slutsåld i alla storlekar, max 56. I kommentarerna stod att kunder hade hittat flera stycken på Tradera. Kära nån… Sånt händer vid Justin Biebers konserter!
Ellos tyckte förmodligen att företaget skulle tjäna mer pengar på den. Två veckor senare var klänningen tillbaka i alla storlekar. Ellos fick förstås 5 stjärnor av mig. Du vet på grund av För Evigt Tillgängligt Mode, Annars

Lägg din energi på att skapa balans
Fel, fel, fel! Stövletter är som sandaler med rem. De har förmågan att ”klippa av” benen. Det betyder att du segmenterar dina ben och skapar illusionen att du är kortare än i verkligheten. Långa ben, fortfarande smala? Kör! Väljer du en tunika till kort kjol, leggings och stövletter, har du inte långt från liknelsen till ett porträtt av Toulouse-Lautrec; lång överkropp och korta ben.

Stackars Toulouse-Lautrec! En duktig målare men mycket olycklig. Han kunde aldrig närma sig sin far känslomässigt och sjukdomen bidrog en hel del till det redan komplicerade förhållandet.

Vi ses om ett par veckor.

Ha det gott!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 2/12