Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Det här är min kropp

Extra!Posted by Prudie Thu, October 25, 2012 13:58:33

Ännu en ung kvinna som visar sin kropp till kameran. Det spelar ingen roll om kvinnan i frågan är smal eller inte. Även om hon gör det som en del av den strömmen som finns i västvärlden är hon fortfarande en ung kvinna som blottar sig inför kameran. Strömmen som vi nämner är den som vill ge tillbaka till kvinnorna självförtroendet över sina kroppar, gisslan i mode- och mediabranschernas händer.

I dagens Metro:

Prudie och Ellie har känt sig något kluvna inför artikeln i Metro.
Först tänkte vi ” Vad bra! Hon visar hur verkligheten är”
Sen ”Gör hon det för att locka flera besökare till sin blogg?”

Modeformej.se och Sweet Treats kämpar för en jämnställd kvinna. Då pratar vi inte om löner och makt i styrelsens rum.

I våra drömmar är smal eller tjock inte nyhetsstoff.

Den här unga kvinnan har behovet att bevisa att hon är normal trots motsatta förebilder. Det lever kvar i yngre generationer. Det gör oss ledsna.
Något mer som upprör oss är att det normala bearbetas genom en kamera och bekräftas på bilden som skapas. Bilden av oss själva är sann endast när den är tolkad med pixlar, ettor och nollor, på en datorskärm, på glänsande papper i en modetidning.

Ellie och Prudie är tecknade för att våra läsare ska få en chans att känna igen sig utan att identifiera sig i en riktig person. Ellie och Prudie representerar många kvinnors drömmar.

En av dem är att vi vill ha tillbaka våra kroppar.

Den andra är att vi vill ha tillbaka vår identitet som kvinnor genom våra kvinnliga kroppar.

Det är därför Curvy fashion finns men den borde vara en förebild bland flera och inte motsatsen till den enda som finns.

Åt Ellies och Prudies vägnar,

Vid pennan många kvinnor.