Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Projekt Spring och göm dig

HöstPosted by Prudie Sun, October 21, 2012 19:17:28

Först en tillkännagivande. Ellie och jag tänker inte införa ordet hen i våra texter. Vi väntar på att Svenska Akademin inför det i sin ordlista. Det är en intressant diskussion men vi tar inte sida.

Stövelstrumpor

I förra inslaget berättade jag om stövlar för kraftiga ben. Jag blev oerhört förtjust i att det finns hos Ulla Popken även en strumpa att ha i stövlarna, när temperaturen sjunker en bit till. Varför är jag så glad över det? Hittills har jag köpt "over knee" strumpor som blir nästan normala runt mina ben. Det är den lilla saken att det finns en stövelstrumpa som kan passa som stövelstrumpa och inte en "over knee" strumpa för ”normala” ben som jag använder som stövelstrumpa. Snurrar det nu? Stövelstrumpa är faktiskt viktigare för mig än hen, just nu…

Superstylist

Hur blir man superstylist? Det har jag undrat varje gång jag har sett en viss reklam. Vad är som avgör att du är en vanlig stylist eller en superstylist? Vinner du en tävling? Antalet fester du är inbjuden till? Arvodet per timmen under vilken du använder din superskarpa, supergranskande blick? Antalet nöjda kunder? Jag misstänker att det är antalet åskådare som du lyckas övertala att svart är alltid bra, bättre blir den med en neongrön väska som accessoar.

Spring och göm dig

Jag har också undrat om kunderna hos superstylisten är samma som sitter i juryn på den svenska Projekt Run(a)way. Jag förstår inte hur de bedömer… En sak är klar, färg får inte landa på deras runway. Dessutom har jag lärt mig betydelsen av ordet ”edgyyyyy! ” medan jag tittade på programmet.

På framkanten

Edgy betyder att vara på framkanten. Ordet används i sammanhang med böcker, musik och i det här fallet mode. Det är meningen att man utmanar normer för att avslöja en mörk sida. Vad skulle det vara i Projekt Runway? Mmmmh… Det kan verkligen vara svårt att identifiera det… Sjuka kroppsidealer? Miljardindustri som främjar orättvisor och klimat förändringar? Mmmhh… Snabbt lärde jag mig att Edgy egentligen står för designer som vill tjäna alla pengar de får genom att skapa en ung stil som utmanar något oidentifierbart men är i verkligheten en produkt av noggranna marknadsundersökningar. Det är inte så konstigt att de plagg som jag gillar är definitivt något out.

Igår såg jag ett avsnitt på förlagan, den amerikanska. På deras Runway gled en fantastisk klänning inspirerad av Diors arbete och som hamnade nästan sist. Så klart! Den blev kallad cotillion (dans och kontradans) klänning från helvetet. En klänning som skulle passa i sydstaternas baler à la Borta med vinden. Jag har tydligen en väldig dålig smak. OK då, jag får ta det…

Fast innerst inne är jag övertygad att felet ligger hos Michael Kors & Co.

Vid pennan

Prudie

Nästa inlägg kommer 3/11