Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Ett steg från Solen

HöstPosted by Prudie Sun, October 07, 2012 15:57:59

Sommarjackan räcker inte längre och vi byter till kappa för att stänga ute fukten. Händerna blir kalla när man håller upp paraplyet, vi längtar efter vantarna. Värmen håller sig kvar i solfläcken på asfalten, där ställer vi oss medan vi väntar att Jorden ska bli klar med lutningen av sin axel, vi ska långt ifrån Solen. Vi bläddrar i broschyrer som förför oss till vita stränder och blått hav, medan våra näsor rinner i fukten på busshållplatsen.

Vinterdepression
Innan Ellie och jag skapade modeformej brukade jag sura ihop fram till sommaren. Jag och vinterdepressionen är gamla vänner. Bristen på sol och vitamin D gör mig trött och sömnig. Har en sommar varit regnig och grå, blir vintern svår. Jag skulle vilja dra en varm filt över mitt huvud ända till våren och glömma att jag måste ta mig till jobbet med en bristfull kommunaltransport. De långa väntetiderna i kalla uppgångar som är uppvärmda av människornas trötthet, frustration och förkylningar, blir svårare att bära för varje vinter som går.

Italienskt mode
Modeformej.se innebär att jag kan roa mig med ett intresse som jag har haft sedan jag var barn. Det har lättat humöret under de mörka månaderna. När jag var liten var jag tokig i Haute Coture. Jag älskade titta på modevisningarna i mammas tidningar. Jag lärde mig namn som Dior, Valentino, Armani, Chanel och många fler samtidigt som jag längtade efter lysande, juvelprydda aftonklänningar. Jag fastnade tidigt för italienskt mode snarare än franskt. Det engelska innebar Vivienne Westwood och punkrörelsen mot Laura Ashley. Det var inte harmoniskt för min del... Det amerikanska var inte utbrett. Italienarna hade förmågan att klä kurvor i stiliga plagg och material. Du har nog märkt att intresset för det italienska modet hänger med i plaggen som vi väljer för Sweet Treats.

Accessoarer
Hösten är perfekt att leka med för att vi får visa väskor, hattar, pumps och kappor. Jag tror att hösten är nog den mest accessoarrika säsong vi har. Kvinnor med mjuka kurvor har mycket nytta av accessoarerna. De fångar de blickarna som vi hatar och det gör att vi kan leva med våra kurvor som vi vill.
Trinny och Susannah skriver i sina böcker att det smartaste man kan göra är att hitta ett par välskurna byxor per år. Hellre det än flera som sitter illa… Efter några år har man tillräckligt många byxor som utgör basen. Ellie och jag håller med men lägger till väskor och kappor. Leta efter en väska eller en kappa som du verkligen gillar per år. Väskor och kappor brukar man kunna använda länge!

Besvikelsen över för trånga stövlar är över
Många av våra läsare har problem med att hitta stövlar. Oftast är det ingen idé att prova de som finns i affärerna. De är för trånga! Ulla Popken har i år lanserat en kollektion som ökar ”ha”-begäret.

Priserna konkurrerar inte duoboots.com men måtten på skaftet gör det. Deras XL storlek borde räcka långt. Glömt inte att jag är Päron och att jag har hela 50 cm i omkrets på mina vader. Det kändes nästa som om jag hade ”normala” ben när jag sist kollade deras tabell!


Tack och lov för att nya, utländska företag upptäcker den svenska marknaden. Vi hoppas att svenska företag hänger med i de nya trenderna för mjuka kurvor. Vi längtar och vi är så tacksamma för välsittande plagg!

www.ullapopken.se

www.duoboots.com

Nästa inlägg 21/10

Ha det gott!

Vid pennan

Prudie