Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Spegel, spegel på väggen där. Avslöja vem jag egentligen är!?

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sun, September 02, 2012 17:39:05

En bekant bild. Jag såg den speglad i en av dörrarna till rulltrapporna i tunnelbanan. Självaste jag fanns i bilden! Mina bröst rörde sig i otakt runt, runt, runt med en tendens att flyga utanför min kropp. Vid det tillfället slutade jag med axelremväskor. Dessutom bilden hade slungat mig tillbaka i tiden, till en kväll under mina tonår, intill en karusell på ett vandrande Tivoli. Jag råkade spegla mig medan jag rökte den sista av mina fyra cigaretter. Jag som trodde att jag skulle se mogen och världsvan ut, såg bara klumpiga fingrar runt en vit rör. Inte ett dug cool och vuxen, men pinsamt nära till det löjliga. Jag fimpade för alltid.

Jag drabbades av en vision. Jag svär att det inte var en produkt av min fantasi. Jag såg en kvinna springa från en buss till den andra och hela situationen påminde om det jag skrev förra året!Ung, troligen en blandning av Päron och Lollipop om min hastiga blick lyckades bedöma den. Kraftiga ben klädda i svarta tights som slutade i springskor. Det jag såg av henne täcktes av en formlös bomullstunika i en grön, odefinierbar nyans. Axelväska på ryggen svajade hängande från remmen mellan brösten. Två stora bröst i fel behå centrifugerade var och en i sina egna rörelser. Runt, runt, runt, runt i otakt. Runt, runt, runt… Det fanns också en trasselsudd av hår i en blond nyans som närmade sig färgen av ett moget, nästan uttorkat vetefält.

Små saker är viktiga!

Att bära på mjuka, böljande kullar betyder inte att du är tvungen att visa hur mycket du avskyr dem genom att klä dig slarvigt. Du blir bara parodin av en fet kvinna, den som alla fnittrar åt i en dålig komedi.
Håret behöver inte se bränt ut. Även om du inte ha råd att slösa bort 1000 kr (Stockholms priser) per månad i färgning hos frisören, kan du spendera 149 kr på en bra färg på ICA Maxi. Du skulle också kunna klippa de 10 brända cm var tredje månad, gärna i en frisyr som framhäver formen på dina kinder och ögon.

Det finns billiga, rymliga väskor! Är du en student, det är ok att du använder en ryggsäck. Är du inte det, då har du ingen ursäkt. Inte ens en dålig rygg hjälper till. Du behöver inte bära hela ditt liv i din väska.

Ja visst, en bra BH är dyr… Men måste du verkligen välja den med smala axelband nästa gång du köper en ny?

Jag tänker inte slösa bort för många ord över dina tights och din urtvättade tunika. Är du en av mina läsare, då är du på god väg att förstå deras skada.

Förresten... visste du att idrottsskor hör hemma på spåret i skogen eller på gåbandet?

Fimpa det!

Vid pennan,

Prudie i en bitchig, oförlåtlig humör

Nästa inlägg kommer 16/9