Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Så nära men ändå så långt bort!

Utanför våra gränserPosted by Prudie Sun, August 19, 2012 17:01:44

Att vara uppkopplat mot världen är något som är vardagen för många.

En gång i tiden kostade en hel del att vara kopplad mot Internet. Det funkade ungefär som min mors timglas vid telefonen när hon skulle ringa utomlands. Högst 3 minuter, vända på glaset för 3 minuter till. Det fick inte vara längre så, men tanken på telefonräkningarna. Detvar då… Tack vare tekniken kan både min son, min man och självaste jag vara uppkopplade samtidigt och surfa hur länge som helst. TV går i bakgrunden med sina nonsens program.

En fräsch, ny värld

Och jag häpnar! Över den nya, fräscha modevärlden som får liv… PLUS modeller! Egna catwalks, med kläder som vi väldigt länge bara har drömt om… Det som är mest fantastiskt är att du och jag är en del av den nya världen. Vill du ha den till Sverige? Ändra dina köpvanor och påverka!
Idéerna färdas i warphastighet nuförtiden. Idéerna färdades förr i tiden också. De kunde färdas med en keramiker som flyttade från en by till den andra under stenåldern. De kunde färdas med de hemvändande skandinaviska soldaterna från romerska gränsstäder. De kunde färdas med avhandlingar under upplysningstiden. Sen kom tidningar, bio, radio, TV och nu Internet.

Bra jobbat mina damer!

Det kan inte vara lätt för svenska inköpare idag! Jag vet inte var de får inspiration, men den fula, oskiljaktiga duo tunika med tighta byxor har härskat väldigt länge. En kvinna som jag blir inspirerad av Monif C., Elena Miró, Igigi, Anna Scholtz, Marina Rinaldi, Kiyonna, Diana Gallesi med flera, men hittar inte motsvarighet i svenska affärer. En kvinna som jag kan stå i en affär från storkedjan och se hur osålda shorts i stora storlekar förs till REA hörnet. Det handlar om mängder av dem. Handen på hjärtat shorts hör till i trädgården och kanske till badet, tillsammans med urtvättade, svettiga T-shirts. Eller på shortsmaffian som består av "moderiktiga" kvinnor som inte har lämnat tonåren bakom sig, trots att kroppen har åldrats i sin egen naturliga hastighet. Vi vill inte ha dem, det har vi visat. Bra jobbat mina damer!
Moderiktiga plagg är något helt annat. Det är plagg som du hittar i Vintageaffärer idag och du tycker att de är vackra. I vissa fall kan de hänga i en monter på Nordiska museet. Ja, vi har mjuka kurvor. Men den svenska befolkningen blir både längre och tyngre. Utbudet bör vara indelat i Päron, Äpple, Timglas, Tegelsten dessutom i kort och lång och sist men inte minst det ska finnas samma plagg i tillräckligt många storlekar.


Och jag häpnar över hur många kvinnor uttrycker samma idé! Våra kroppar ser ut som de gör. Vi älskar kläder och vi vill ha plagg som klär och inte gömmer oss. Vi är inte defekta! Vi är helt och enkelt en del av utbudet som speglar de mångfacetterade sidorna i den arten kallad, människa. Passar det inte med mångfald? Sälj dina plagg någon annanstans. Den perfekta människan existerar endast i vissa ideologier.

Vi vill ha mångfald!


Vid pennan,

Prudie

P.S.

Mina favoriter för hösten är Louis Vuitton, Dior, Bottega Veneta och Jill Sander

Nästa inlääg kommer 2/9