Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Tänja på gränsen?

Utanför våra gränserPosted by Prudie Sun, August 05, 2012 21:12:18

Det sägs att det går en epidemi av fetma. Svenskarna blir längre och kraftigare. U.S.A. har kämpat med problemet (!) i flera decennier utan att komma någon vart. Det är fritt fram för bantningsindustrin att hitta på lösningar som ger mer pengar. Samtidigt modeller faller döda på catwalken, knarkar eller kräks upp den mat de har ätit i toaletten. Vi har feta människor överallt och vi blir allt fler. Sjuka kroppsförebilder härskar, vi uppmanas att nå idealen men vi äter mer fett som bantnings metod.


Många kvinnor reagerar med stöd av en något förbryllad modebransch. Vad kan det bero på? Mina intrigslinser har gjort en ytlig analys. Intrigslinserna har mognat hos mig tack vore alla amerikanska spionfilmer.

Diane von Furstenberg är ordförande för CFDA (Council of Fashion Designer of America) sedan 2006. Von Furstenberg har en hög status i sitt land, hon är en modeikon och en äkta "american dream". Hennes stiftelse delar ut 20 miljoner dollar per år i olika stipendier, bidrag och priser till starka kvinnor inom näringslivet. Har hon vädrat luften i det instängda rummet som heter mode? Ett par exempel:

Ralph Lauren visar upp sin första Plusmodell.

Michael Kors har utökat storleksutbudet till 52.

De gör inte det här för att vara snälla. De gör det för att någon marknadschef, på ett möte, har visat hur mycket intäkter det kan komma in, om man utökar utbudet med ett par storlekar till!


Många formgivare och modehus som har präglat de senaste decennier har förlorat sin ledstjärna eller sin grundare, på grund av åldern. Att modebranschen är något förbryllad det kan tolkas från det faktum att enbart Vogue har vågat sätta gränser till det sjuka i ett öppet brev.


Summa summarum, det är mer tillåtet!


Därför är det viktigt att snegla over gränserna och lära oss argumenten. För att om modet generellt är konservativt, så är den svenska modebranschen väldigt konservativ!

Vid pennan

Prudie

Nästa inlägg kommer 19/8