Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Stor, större, störst. Metro höjer sin röst.

Extra!Posted by Prudie Thu, June 21, 2012 12:44:14

Äntligen har Metro Mode börjat förstå att det finns en trend som växer sig allt starkare.


Grattis Katarina (Mattsson!) Du har skrivit ett bra reportage om Fettmode som egentligen heter Curvy fashion eller Full Figured fashion, men det får gå den här gången…


Ellie och jag är förtjusta i att Metro tar ut lite i svängningarna. Det har tagit lite tid att komma hit. Det har krävts att Anna Wintour från Vogue i spetsen av 19 olika Vogue i andra länder skrev det öppna brevet till modebranschen. Det har krävts att Karl Lagerfeld gjorde sig bort sig med Adele. Det har krävts att Victoria Spencer och Melissa McCarthy gled fram på den röda mattan till Oscarsgalan med sina mjuka kurvor. Det har krävts att Blondinbella publicerade Size me. Sist men inte minst det har krävts att Veckorevyn varnar i tidningen att vissa bilder med för smala modeller är skadliga för hälsan.


Curvy fashion stannar inte vid storlek 42
Full figured fashion startar oftast vid 42 och sträcker sig till 54/56, ibland till 62. Ellie och jag börjar nästan hoppas att få se lite bilder i Metro från Elena Mirós runaway vid nästa modevecka i Milano! Men vi undrar om tidningen, särskilt Moderedaktionen, vågar ta ut svängningarna helt och hållet.


Du, kvinna med mjuka kurvor visa vilka vackra kläder du har att välja mellan! Du kan vara hur trendig som helst. Den här lilla framgången är din. Njut av det!


Tyvärr finns alldeles för få av oss på gatorna. De flesta sitter instängda i sitt skal av fula tighta byxor och alldeles för stora tunikor… Vi vill se flera, därför fortsätter vi att publicera Sweet Treats!

Vid pennan,

Prudie och Ellie