Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Frigjorda brända muffins

UnderkläderPosted by Prudie Sat, June 09, 2012 20:34:59

1970-talet var viktigt för kvinnofrigörelse historia. Lagar kom till, en del konservativa länder införde skilsmässan, rätt till aborten samtidigt som p-piller blev en preventivmedel tillgänglig för den kvinnliga befolkningen. BH brändes på bål som en symbol för kvinnoförtryck, vilket är endast en myt. Under en manifestation mot Miss America tävling 1968 kastade kvinnor BH och andra underkläder i en soptunna. Journalister jämförde det till att sätta eld på en flagga. Därmed uttrycket BH bränningen blev en symbol för kvinnofrigörelsen!Fenomenet Twiggy, den supersmala, androgyna modellen blev också en förebild. Det skulle inte vara någon skillnad mellan man och kvinna även i utseende. Modet följde idéerna. Kurvorna som fyllde BH försvann från catwalken. Plaggen som sitter ”så där” på size 0 finns kvar efter 40 år. Våra kroppar är inte programmerade för att följa catwalken och andra idéer. Vi har ägnat de senaste 40 åren till olika bantningsmetoder, aerobics, jogging, anti cellulit lotioner, light läsk, kirurgiska knivar för att… sudda bort oss själva. Eftersom jag har pratat, till och från under åren, med ett par bekanta, kvinnor som var bland de modiga vid frigörelsefronten, gissar jag att de hade inte räknat alls med den konsekvensen.


Kurvorna är kvar!

Kurvor är kvar och kräver verktyg för att de ska sitta snyggt. Verktygen är underkläderna. Första verktyg är BH, du kan inte komma undan det. Andra verktyg är en bra trosa som är HÖG UPP TILL NAVELN när man har en mage. Det kallas ibland gördel. Lägre trosor klämmer upp magen och låter den jäsa utanför kanten, den så kallade MUFFINS effekten. Har du en plattare mage kommer du undan det. Det finns långa kontrollinne som klämmer ihop allt från byst till knäna. Jag är väldigt förtjust i dem. En känd tidning hade en reportage om underkläder för att få "Mad Men" kurvor. Tidningen syftade förstås till Christna Hendricks och inte till de fantastiska kläderna i serien. Den bästa blev den här:

Fast den med ben från Maidenforms Flexees 529 kr

Skönt att den inte finns i våra storlekar! Det är ett tortyrredskap. Bara att titta på det så känner jag hur den gräver sig under bysten, när kanterna glider av BH. Jag känner hur byxorna rullar upp sig i ett hårt gummiband precis intill ljumskarna. Det värsta av allt tycker jag är när reportern undrar hur hon ska göra när hon blir kissnödig… Det är ingen fara… det finns en springa längst ner. Lite ovanligt att gå utan trosor bara…
Jasså det är då man ska ta fram kisskoppen och stå och kissa i parken! Tänkte jag. Det blir ganska praktiskt när man blir sugen på sex, det är bara att lyfta kanten på kjolen.

Hållningen är ditt främsta verktyg


Utan hållningen som är det främsta redskapet kommer du att lyckas halvvägs. Kvinnor som jag med naturligt stora bröst tenderar att böja axlarna kring dem. Det sägs att det är på grund av vikten, men jag tror likaväl att det är en genant känsla jag får framförallt från granskningen som andra kvinnor gör. Jämställda män verkar inte ens tänka på det, andra män verkar uppskatta det. Vilket är smått roligt… Men kvinnor kan ta fram en kall, anklangande blick som får mig ur gängorna väldigt snabbt! Jag som har stora tuttar är inte frigjord och jämställd. Vad är du visar?!?!

Patetiskt!

Nåväl, hållningen är den som visar din midja oavsett om du har den naturligt eller om du ordnar det med rätt kläder. Hållningen är också den som ger dig extra längd och en plats bland alla andra.

Ta plats, den är faktiskt bara din.

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg 24/6. Det blir också det sista inför våra semester.