Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Don't mention the war

Tjockt modePosted by Prudie Sat, November 19, 2011 18:17:43

Jag har pratat med många kvinnor som inte har trivts med den låga midjan på byxorna i snart 20 år. Smala kvinnor som TJOCKA kvinnor. Nu stannar jag upp och tänker smacka på ordet:
T…J…O…C…K. Tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock, tjock.
Var det så farligt? Det är ett ljud som alla andra eller hur? Ljudet liknar mer chock än tjock efter ett tag.

Låg midja
En helgdag var jag på en knallemarknad och bland myllret av folk stannade min vandrande blick på en mamma med sina två flickor. Alla tre tjejer var jätte söta… Mamman böjde sig för att plocka något och jag blev tvungen titta bort generad. Hon, helt ovetande, visade både magen och… ett ilsket rött ärr strax nedanför den, kejsarsnittet! Hur vet jag det? Jag har liknande ärr efter den senaste förlossningen. Jag blev inte alls chockad av hennes mage för att den liknade min. Men kejsarsnittet var omtumlande… Det är något privat för min del, kan prata om det, men visa det... Näääähä. Oavsett magar och kejsarsnitt eller string trosor som letar sig ovanför byxornas kant… har jag tydligen inte varit ensam att tycka att inte alla bär snyggt en låg midja på byxorna. Jag tror att det var då tunikan uppenbarade sig!

Tunika
Det tog inte en längre stund för att förstå att det inte var något för mig. Jag såg ut att vara gravid hela tiden. Plus den mardröms liknande upplevelse att bli hänvisad till en mamma kläd affär lite längre ner på gatan av en expedit när jag bar en tunika från Indiska. Snacka om att vara kränkt! Gatorna har varit fyllda av gravida kvinnor, några i en ålder väl förbi klimakteriet. Den gravida effekten beror på att tyget hänger i fritt fall från brösten och formar ett vakuum under sig. Tunika passar bäst på kvinnliga kroppar med små bröst. Men det finns många kupor och kvinnor är inte byggda i mallar…

Tights

För att balansera formerna hittade man på leggings och tights med ursäkten att det var dags att damma av 80-talet. Mina kraftiga ben såg ut som två bastanta rör. Det fungerade inte heller på 80-talet när jag var otaliga storlekar mindre. Olivia Newton John och Jane Fonda var fantastiska i dem. Men jag som päron har alltid haft kraftiga ben. Till slutet kom man på att ben i alla form under evigt gravida magar inte var den önskade balansen. Märkligt! Det fungerade på deras beniga modeller.

Fokus på fötterna

Höga platåskor lanserades, en variant av spaceboots med paljetter och andra glittriga detaljer. Nyligen var det romersk/grekiska sandaler som fanns överallt, du vet… de med remmen som klättrar uppför bena. Vad finns kvar nu att man har fel designat hela kroppen från halsen till fötterna? Ska de börja om med enorma hattar, mikrofon frisyrer?

Tunikan är fortfarande något som måste finnas i kollektioner för mjuka kvinnor. Häxjakten kring de överviktiga som har pågått alldeles för länge, nästan ett halvt sekel i vissa delar av världen, gör många människor lika generade som jag var för kejsarsnittet. Täck mjuka kroppar! Täck ohälsan med cancern och hjärtattacken, täck latheten inför alla goda råd. Alla överviktiga hänvisas till det gamla rökrummet. Det är väl ingen som vill titta på deras fet drypande, överdimensionerade portioner som inte får plats på normala tallrikar. De får sitta och mumsa i sig sin kalori rika sallad utan dressing och dö för tidigt av det. Täck mjuka kroppar!


Hoppsan, min penna blev kanske lite ivrig. Idé! Hur skulle det se ut med en leggings/tights/tunika bål på alla våra större torg, ungefär som man gjorde med BH på 70-talet? Bort med tjockt mode, det är en symbol för destruktiva tankar som fångar alldeles för många kvinnor.
Vid pennan

Prudie

Nästa inlägg kommer 3/12