Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Våra hjältar utmanar Kung Bore

HöstPosted by Prudie Sat, October 22, 2011 21:06:59

De fryser som bara det!
På TV4 går ett avsnitt ur serie "Trinny och Susannah klär om Sverige". T & S virar sina pälsar, tät runt sina kroppar. Röda kinder av kylan skymtar under pälsmössorna. De säger något oviktigt och sen lämnar de scenen på sina höga klackar. Kameran tar paus. I min fantasi kastar sig 20 personer fram för att de inte ska halka. Varm latte bärs fram och byggfläkten startas för att smälta isen under deras fötter. Bra att de får uppleva en riktig vinter som vi andra känner mycket väl!

Jag har chatten på. Ellie och jag tittar på TV på det här sättet. Jag sitter i mitt hörn i familjens stora soffa. Ellie i sin egen soffa i lägenheten som hon förresten delar med Krisssschian (Christian) sedan i våras. Jag skriver!

Är de pälsarna syntetiska?

Ellie: Susannah har varit ihop med drottning Elisabeth systerson!!!!! Vad tror du?

Det vet jag väl! Svarar jag. Jag gillar inte pälsar, utan att vara en djuraktivist för det. Nu är T & S på den stora gatan som är isfri och jagar folk. De kallar gäststaden för leggings stad.

Ellie skriver: Hallå! Det kan inte vara speciellt roligt gå runt omkring i strumpbyxor, när det blåser friskt från Vänern en smäll kall dag!

Jag funder en kort stund innan jag svarar:

Går det att tillämpa deras råd till en svensk vintern? De gör sitt bästa!

Ellie: Du måste alltid hitta något positivt om dem.

Visst. Vem vill inte ha termobyxor? Tjocka sulor med bra fäste på isen? Vem vill inte ha skidhandskar som skyddar händerna och att det är varmt runt huvudet?

Det kommer inget svar från Ellie. Det är helt OK, för att det är reklampaus. Efter det kommer själva "make over". Då är vi båda uppslukade.

Går det att tillämpa deras råd? Jag följer deras råd inomhus, men ute fuskar jag. Kjolen och byxorna följer med i en extra påse. Under termobyxorna har jag tjocka strumpbyxor. Ett litet urval av skor finns på jobbet, vanliga arbetsskor och det högklackade till möten. Där hänger en kavaj också, i den färgen som jag använder mest på vintern, rött. Det är förstås upp till var och en använda deras klädkod. Vi rekommendera den, för den enkla orsaken att den fungerar!

Något vi inte tummar på är vinterjackorna. Vi håller med T & S. Undvik bullejackor. De gör dig till en Michelingubbe. Vet du inte vad det är?

Förstår du? Jag hoppas det… Jackan ger dig en eller två extra storlekar. Dessutom innehåller de ofta dun. Har du redan glömt reportagen från förra året, där man drar bort fjädrar från levande gäss? Jag fick just en rysning! Var inte så naiv att du tror att det inte kommer att hända igen!

Tyvärr finns ingen DVD om serien. Det går att titta på den gratis under 24 timmar. Sen får du en massa tjatig reklam om att teckna avtal med TV4 för deras tjänst. Vi lägger inte ens upp länken, eftersom vi inte vill vara medbrottslingar. Råden finns på vår hemsida. Skulle du vilja titta på ett avsnitt (de är faktiskt lärorika) hittar du programmet på TV4 hemsida.

Vid penna

Både Ellie och Prudie

Nästa inlägg kommer 5/11