Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Samla jaktlaget och ladda inköpslistorna.

HöstPosted by Prudie Sat, October 08, 2011 17:07:50

I år är vädret i Stockholm ytterst ostadigt.

Söndag, +23 och strålande sol, det kallas sommarväder.
Måndag, grått och +13, kraftfulla regnskurar avlöser blå himmel och sol, vädret ändrar sig 5 gånger eller mer under den ljusa delen av dagen.
Tisdag, blåsigt, sol och +16, men vinden gör upplevelsen av temperaturen något kyligare. Onsdag, grått och kvalmigt + 16, jag svettas under den varma koftan.

Kallpratet vid kaffemaskinen är ett måste, och på min arbetsplats kör man med den artiga, något brittiska varianten; vilket väder, eller hur?

Hur definierar man höst?

Egentligen sträcker sig hösten från 23/9 till 22/12. För mig är det ostadiga vädret i slutet av sommaren, höst. Många kvinnor håller på att vädra sin höstkläder precis som jag. Fram kommer klänningar, kjolar, blusar och en lättare variant av kofta. Strumpbyxorna rullas ut från byrån och jag undrar varje gång, om de når upp till grenen, trots att de har åkt med i tvättmaskinen ett par gånger.
Jag kastar allt som har fläckar av deodorant, är noppigt, har tappat färg på grund av alla tvättar och som tappat sin ursprungliga form. Svart brukar bli en aning gråare med tiden... Postorderkataloger och bloggar inspirerar.

Listor

Kommer du ihåg att jag tipsade dig i våras om att skriva ner en lista med kläder som du saknat under vintern? Nu skulle den vara till nytta. Gör samma sak med sommarplaggen som du lägger undan. Sommarlistan är en skatt nästa vår.

Byxor behöver en egen rubrik

Byxor är ett måste för lata dagar, när jag inte orkar kliva i spandexarmeringen. Min stockholmska uppfattning av vinter är snöfall och långa kalla halvtimmar på en blåsig perrong i väntan på ett trasigt pendeltåg, som på grund av frusna växlar, inte kommer. Byxorna är nödvändiga för att överleva det ödet!
Jeans är bra att ha när man halkar på dåligt sandade gator eller måste kliva i slasket som samlas av undermåliga plogningar. Tjocka kappor av SympaTex och polyester dämpar de olika fallen. Dun är förbjudna, stackars gäss!

Ny i klädkoden

Du som är ny med Trinny och Susannahs klädkod, har framför dig en rolig shoppingsäsong. Borta är pressen att se trendigt ut, du har din egen stil. Det blir svårare att hitta plagg, men du kommer bli desto nöjdare med ett riktigt bra inköp.
Försök att minska det svarta gradvis. T & S har bra råd om färger som passar dig på sin hemsida och i boken What you wear can change your life

Jag ber Goths, svarta änkor, vampyrer, häxor att förlåta mig för den senaste meningen.

Du behöver inte byta ut hela din garderob med en gång! Byt ut lite åt gången, börja med väl använda plagg som du ändå skulle bli av med. Det tog faktiskt ett par år för mig att bygga upp en bra garderob. Men nu är jag jättenöjd med den. Vilken fröjd av färger och sköna kläder! Ellie hade det något enklare eftersom hon inte bryr sig om T & S råd om färger. Hon har alltid haft sin geometriska, svarta-med-färgglada-detaljer stil. Det enda hon gjorde var att anpassa plaggen till klädkoden.

Riklig jakt!

Vid pennan Prudie

Nästa inlägg kommer 22/10

Extra!

Du som bor i Stockholms län har rest till Örebro eller en annan stad för att kunna besöka en Zizzi butik. Jag har en god nyhet till dig. Zizzi öppnar en egen butik i Stockholms område! Väsby centrum får den äran den 13 oktober. Jag hoppas att jag får se en hel del breda rumpor, stora tuttar och magar. Mina och Ellies kommer att vara där i hemglihet.