Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Stå på dig, med strumpor på

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sat, September 10, 2011 21:33:43

Igår var jag på väg till bussen, när jag märker att en kvinna stirrar på mina ben. Inombords blev jag otroligt irriterad och… sårad. Sen kom jag att tänka. "Nej, jag har all rätt att gå i min kjol och mina högklackade pumps". Jag stirrade orädd tillbaka, rakt i hennes ögon och hon märkte det.
Ellie och jag satt och chattade en stund om det. Det bästa är alltid att avslöja de fördomsfulla i all sin prakt. Nu har jag gjort det! Och hon kommer aldrig att veta att hon är avslöjad i den digitala världen.
Efter det pratade vi om strumpbyxor. Vi tyckte vi att det blev ett riktig bra samtal om en av de svåraste plagg att hitta. Jag har snyggat till det, men det är i stort sätt det vi skrev.


Klagomuren
Prudie: För att göra sakerna krångligare vill jag gärna köpa en storlek större. Jag hatar nämligen situationen, när de inte räcker upp till grenen. Det finns morgnar när jag kan svettas ihjäl. Svordomarna och ropen följer efter varandra i snabb frekvens för att upptäcka att strumporna inte når ända upp! Det är bara att börja om, med ett annat par.
Ellie: Har varit med om en maska som börjar gå från grenen neråt. Det är också en ljuvlig upptäckt med nyöppnade strumpbyxor, fräscha ur förpackningen!
Prudie: Ja du… det är ett riktigt i-land problem.
Prudie: KappAhl har haft bra strumpbyxor. Jag har hamstrat som bara det. De tar slut relativt fort, åtminstone de udda färgerna. Svart brukar finnas, men jag vill gärna matcha strumpan till övriga kläder. Är det så konstigt?
Ellie: Det är inget fel på svart… Leggings då!
Prudie: Not good for me! Du kanske har bättre tur. Du har faktiskt inte lika stora ben som jag har. Leggings slutar ofta med elaka band. De gör mig illa.


Cape Hope
Byxor, vida byxor, och knästrumpor som har mjukt resårband är en lösning. Lindex hade jättebra knästrumpor, mjuka under knäna, för ett par år sen. De har försvunnit ur sortimentet som alla goda ting brukar göra. Lindex har också strumpbyxor max 52/54. Så av Lindex eller KappAhl skulle jag välja KappAhl som är generösare med material.

Handla on-line
Varken Ellie eller jag har provat, men det går att handla online. Frakt- och fakturaavgift kan göra en dyr historia av det.

Max 52 Strumpor on-line

Max 56 Hos Jytte

Max 60 Ulla Popken

På följande hemsidan räknar man i pounds (lbs). Max 170 kg/375 lbs

We love colors

Sist får du en tröstkramell:

http://www.youtube.com/watch?v=e9zmpvWzfHs

Vid pennan Prudie efter ett samtal med Ellie

Nästa inlägg kommer 24/9