Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Modereportage från Milano

Europeisk modePosted by Prudie Sat, August 06, 2011 22:25:57

Hej, välkommen tillbaka!

Kan Milano bli en shopping upplevelse även för dej som bär mjuka storlekar? Ja, visst! Dessutom märken i inlägget finns lite överallt i Italien...

Milano är en pulserande stad som tillsammans med Turin är industrin hjärta i Italien, den är också Berlusconi hemstad och en av modets borgar. Staden i sig är mycket mindre glamorös än vi tror. Den är grå, har långa alléer där spårvagnen rusar i tät trafik, den har en Duomo (gotisk katedral), en galleria känd som Milanos salong, ett område med kanaler som Leonardo da Vinci ritade för över 500 år sen och hans freskmålning, Sista måltiden, känd från boken och filmen Da Vinci koden.

Milanos salong

I området nära gallerian Vittorio Emanuele II:a som ligger längst en av Duomos långsidor, trängs de fina namnen som Max Mara i egna butiker med flera våningar, enorma ytor jämfört med det lilla båset på NK i Stockholm. Andra namn intill gallerian är H & M som har 2 butiker!

China Town?

Via Sarpi är en vagel i ögat. Det är en känd shopping gata, där man ska kunna fynda. Du kan säkert fynda om du är mindre än en L. Butik efter butik skyltar likadana kläder i olika färger. Grossister med produkter Made in China väntar på kunderna. Udda för att vara en italiensk stad är att språket på gatan består av kinesiska dialekter. Skyltarna på de förnäma portarna är på kinesiska. Det är inte långt kvar till den första italienska China town.

Mode för mjuka kurvor

Marina Rinaldi representerar vårt mode intill Gallerian Vittorio Emanuele II:a. Diana Gallesi finner man på Corso Buenos Aires, en till (ö)känd shoppinggata. Märket Persona som hör till Max Mara group, Elena Miró, Per te by Krizia finns representerade på COIN (stor kedja). En t-shirt kostar runt tusen kr, ingenting man slänger i tvättmaskinen med sonens svarta strumpor!

Något billigare mode hittar man på de stora klädkedjor som Upim, COIN och OVS, oviesse. Räkna med svenska priser + 100 kr ca. Nackdelen är att storlekarna sträcker sig endast till 54. De går under namnet taglie comode, sköna storlekar. Det går att fynda! Jag fick tag i Rosa Thea, min favorit bland italienska märken, hos Upim med 50% rea på rea priset. Det fanns trevliga toppar, A-kjolar med söta volanger längst nere och klänningar i satin…

Tyvärr verkar italienska designer tänka som svenska. Plötsligt försvinner alla glada färger och mönster. Smaragdgrönt blir kakigrönt, rött blir en rödbrun nyans. Övriga färger är grå, beige och som tur är… väldigt lite svart. De flesta byxor passar inte päron. Blusarna är tält med rund urringning (läs bröstförstorare), något kortare och med lite extra detaljer än de svenska.

Märke att komma ihåg när du semestrar i Italien:


Anisette

Diana Gallesi

Elena Miró

Fiorella Rubino (samma företag som Elena Miró, lite mindre storlekar, men fortfarande mjuka)

Marina Rinaldi

Persona, Max Mara

Per te by Krizia

Plus hos OVS

Rosa Thea på Upim

Ses snart igen!

Vid pennan

Prudie

Nästa inlägg 21/8