Modiga tankar

Skrivkramp pågårExtra!

Posted by Prudie Tue, February 25, 2014 13:02:25

Just det... Jag har förstått att det inte är bara en myt...

Just nu har jag skrivkramp.

Egentligen... Jag tror att jag laddar på nya idéer...
smiley

Jag kommer tillbaka!!!!

Hälsningar
Prudie

Qeens of tightsTjockt mode

Posted by Prudie Wed, November 20, 2013 14:37:05

1, 2, 3, 4
Sätt fart nu!
1, 2, 3, 4

Jag är i helvetet. Det finns varken eldflammor eller is, men själarna piskas mentalt. Jag har hamnat i en ring runt hålet som den fallna ängeln skapade när han tvingades lämna paradiset. Ringen 22 är fruktad. Vi själar cirkulerar runt gymmaskiner som står längst kanten. Utsikten är de andra ringarna, uppåt och neråt. Vi stannar vid varje maskin 20 sekunder, drar i vikterna, cyklar, går på band. Musiken är öronbedövande. Det är alltid samma låt:
”Physical!”
sjunger Olivia Newton John.
Det finns inga speglar, men närmast till väggen projicerar hela tiden den här bilden:
Blog image
De är Olivia Newton John och Jane Fonda. De var kända för sina videor med aerobics för länge sen. De är ringens 22 dyrkade förebilder. Våra egna Queens of the tights.

Eftersom vi är döda och behöver varken äta eller sova arbetar vi hela tiden med maskinerna, för all tid.
Jag var extrem syndig när jag levde. Det är därför jag har blivit placerad efter kvinnan i gula tights. Hon använder tyngre vikter. Det betyder att varje gång jag byter maskin måste jag justera vikterna. Jag är inte händig och det är inte första gången jag gör mig illa. 20 sekunder är inte mycket tid för att byta maskin, justera vikterna och gympa! Det verkliga straffet består av Gula tights svettas kopiöst! Stora droppar glimtar i neonlampornas sken. Hon har enorma blöta fläckar av svett under armarna, i slutet av ryggen och… ja… i… du vet där benen möts… Varje gång jag har byt vikter och börjar gympa ser jag de fuktiga avtrycken av hennes händer på handtagen. Där ska jag placera mina händer! Det är så j....a äckligt!

Ajdå! Min egen kvot av straff har ökat. I helvetet får man inte svära. Varje gång jag är lite slöare eller svär, blippar min personliga mätare.
Jag måste sluta prata med dig och sätta fart för annars får jag en egen projicerad bild:
Blog image
Susanne Lanefeldt som skriker Kniiiiipp!
Jag var svensk i mitt liv.
Vad gjorde jag i då för att straffas så hårt? Jag hatade att svettas. Dessutom avskydde jag gympasalarnas doft och att trängas med andra i en rytm som inte var min egen. Jag vägrade gå i tights. Jag tyckte att de skulle förpassas till aerobicsgrupper på 1980-talet. Jag skrev också ett par bitchiga artiklar om det på min blogg…

Intervju med Prudie från Modiga Tankar.
Ur Helvetets krönika, årgång 2013, volym 22, sida 323


P.S.

Nästa inlägg 15/12Svensken blir allt tyngreExtra!

Posted by Prudie Wed, November 06, 2013 12:12:38

Vi blir oroliga när vi föreställer oss hur vi kommer att bli bemötta i vården. Glöm aldrig om att påpeka att extra kilo inte kan berätta för läkaren om man är frisk eller sjuk. Det kommer du att behöva!

Forskare tänker ofta enkelspårigt. De har sällan tid och resurser för att titta på hela bilden. Just det… det är viktigt är att titta på vilken utbildning du har.

Bilden i Metro med att svensken blir större ser ut så
Blog image
Alla överviktiga äter tårta, typisk mediabild om fetma och övervikt.

Vår bild är förstås annorlunda!

Häromdagen var på nyheterna hur lanthandelns butiker blir mindre i antalet till förmån för de stora matkedjorna i shoppingcentrum. Det går inte heller att missa att sjukhus, vårdcentraler, busslinjer och skolor läggs ner i glesbygden. Vi får inte längre promenera till skolan eller till livs för att köpa mjölken… Vi blir istället mer bundna till bilen för att besöka doktorn, för att köpa gröten till frukosten och för att skjutsa barnen till skolan som ligger minst en mil bort. Just det... bussen går endast en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Vi svarar med
Blog image
Samma forskare som visar upp allarmerande siffror om övervikt (inte fetma den här gången. De pratar om 5 kg sedan 1980 talet) uppmuntrar oss till de stora inköp en gång per vecka. Samtidigt berättar de att förpackningarna har blivit större. Tänka sig…

Det där med snabbmaten sen! Hela Sverige är storstad. Vi vet mycket väl hur det ser ut i Svarvarböle (Västernorrland). Det tar en stund att komma till kiosken i Timrå… Vi avråder dig från att cykla på E4!

Fetma kostar 10 miljarder per år för samhället. Hur mycket betalas tillbaka i form av MOMS? Vi handlar bantningspulver (en annons finns på samma sida som artikeln i Metro), farliga kosttillskott, plastikoperationer, specialkost till olika bantningsmetoder, matlagningsböcker hos till exempel Viktväktarna, kläder i olika storlekar på grund av jo-jo bantningen, säg vad mer...

Det är tydligt att artikeln i Metro byter inte på oss, eller hur? Någon måste svara.

Vid pennan,
Prudie och Ellie

Vem väljer åt dig?Tjockt mode

Posted by Prudie Mon, November 04, 2013 17:18:13

Precis! Jag avskyr 90% av Curvy fashion som säljs i Sverige. Vilket enormt utbud av tjockisuniform det finns i våra affärer. Varför? Hur kommer det sig?

I von Svenssons kläder, programmet på SVT uppenbarade sig en del av en möjlig förklaring.

Plötsligt ser jag en koppling… eller inte…
Bilden av husvagnsfolket i overall har fastnat hos de flesta svenskarna tack vore Galenskaparna.
Blog image
Sanningen är att overallen har försvunnit från campingplatserna och blivit ersatt av just det… tights och tunika. Det ska vara bekvämt när man sitter många timmar i bilen med en hastighet av 70 km/timme. Det ska vara bekvämt när man lastar av och på egen plastgräsmatta, förtält, staket, solstolar, grill…

Det sägs att det finns 200 000 husvagnar/husbilar i Sverige. I en husbil får plats minst 4 personer. Det blir 800 000 svenskar som varje år kör längst våra vägar. Kvinnor bär tights och tunika medan män bär trekvartsbyxor och T-shirt.

Det går knappast påstå att alla husvagnsägare är överviktiga.

Jag presenterar dig Inköparen. Hon äger också affären med en krets trogna kunder. På sistone har inkomsterna dalat något. Den en gång väl placerad affären på Storgatan ligger lite avsides från shoppingcentrum utanför staden med ICA Maxi, Coop och IKEA. Dessutom har hyran till lokalen blivit dyrare. Hennes huvudkunder är kvinnor som vet vad de vill ha. De tänker främst på bekvämlighet, på att gömma vissa ålderskavanker och på att ett plagg ska man kunna ha i flera år. De handlar kvalitet för att det är bättre ställt ekonomiskt nu att barnen har egna liv. Tyvärr de kunderna handlar inte varje månad.

Det finns faktiskt kunder som inte kommer tillbaka och klagar över kvaliteten. Turisterna! De korta sommarmånaderna ger lite extra intäkter. Tights, T-shirt, tunikor är bra att ha. Dessutom finns de i många storlekar. Stop! Inte kan det vara så…

Du vet lika bra som jag att overaller och liknande plagg finns ofta i en plus size hörna.

På Stockholms modemässan tyckte jag se just vår inköpare sittande hos modeskaparna. Koncentrerad väljer hon capribyxor. Säljaren tar fram några i pastellfärger och hon skakar huvudet. Bättre välja beige…

På samma mässa hade Zizzi party med hög musik, video och minglande folk. Jag hälsade inte på för att jag har Tinnitus. Zizzis monter utstrålade ungdomlighet och glamour. En förtrollande image för en inköpare som behöver nya kunder. Jag menar absolut inte att Zizzis mode är bättre. Zizzi är också hyfsat duktig på att skapa tjockisuniformer i olika material med lite extra paljetter!

Jag tror att vi behöver en del yngre kvinnor som inköpare. Jag vet att det finns några. Jag vet också att det är tufft äga en affär när den möjliga kunden flyr på sina tangenter till on-line shopping eller utomlands helt övertygade att det inte finns plagg i Sverige som trotsar tjockisuniformen.

Vem väljer åt dig?

Jag erkänner att jag går och köper mina byxor hos så kallade ”tantaffärer”. Byxor når ofta naveln. Det finns plats för låren och materialet är av bra kvalité. De går faktiskt alldeles utmärkt ihop med mer ”moderiktiga” toppar.

Vem väljer åt dig?

Vid pennan
Prudie

Nästa inlägg kommer 16/11

P.S.

Ooops! Jag är sen med mitt inlägg.