Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Fynda Fendi...?

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sun, September 15, 2013 16:53:00
Gillar du absolut en väska från Burberry? Spara pengarna och hunna dig den!

Accessoarer som smycke, halsdukar, skor, väskor är något som är tillgängligt för dig också. Det enda hindret är att det kostar pengar, massor med pengar!

Jag är en plus size kvinna som älskar mode. På Modiga tankar hittar du inte politik eller någon form av – ism. Bloggen skapades av ren kärlek för mode samt andra ting som är sköna för själen (då och då för ögat också). Min storlek är inte ett förhinder eller ett gissel eller ett martyrskap. Imitera Haute couturen och omvandla deras idéer till curvy fashion, är en rolig, spännande sysselsättning att pyssla med.

Jag väntade 6 månader innan jag kunde hitta den gröna nyansen som Vuitton lanserade på sina väskor i våras. Jag äger idag en väska från Accent med samma färg. Jag blev jätte glad när jag såg den! Gick in i affären och köpte den utan att tveka. Blev 399 kr fattigare.

Jag blir inspirerad på den dyra gatan men går och handlar på den billiga. Det kan du också göra. Vintage mässor för accessoarer är till exempel en lösning. Det finns en hel del att fynda eller att investera i. En äkta Saint Lauren förblir det.

Jag fastnade för en del accessoarer från Fendi när det gäller höst och vintern 2013. Det finns flera!

Det är något med stolan som har den ljusa randen i mitten. Jag vet… det är nog några djur som har fått ge bort sitt liv på ett vidrigt sätt som inte förstörde pälsarna. Jag skulle aldrig köpa just den stolan! Däremot blir jag inspirerad att virka en brun/grå halsduk med en orange rand i mitten. I kollektionen finns även en stola med en orange rand.
Väskan påminner om levande eld i en kamin en kall vinterkväll… eller en öppen eld på stranden intill sjön med grillad korv, värma händer och kall rygg… Den väskan skulle kunna bli en underbart udda accessoar på den svarta eller gråa vinterkappan.

Hitta något i den stilen kommer att bli en rejäl utmaning! Men SÅ kul!

Inga -ism på Modiga tankar, endast F.E.T.M.A alltså För Evigt Tillgängligt Mode, Annars...

smiley

Ha det gott!

Vid pennan,
Prudie

Nästan inlägg kommer 6/10, om 3 veckor. Helgen den 29/30 september är bokad med Sweet Treats som är laddad med höstnyheterna!

Skärpt

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sun, September 01, 2013 19:39:04
En accessoar som jag inte har skrivit om tidigare är ”skärpet” eller ”bältet” som är bra verktyg för att markera en midja. Ett skärp är ofta mjukare och smalare än ett bälte. Till exempel kallas en morgonrocks knytanordning för skärp och inte för bälte.


Från vänster till höger: Marni, Prada. Rochas
Haute Coturen har använt sig mycket av skärpet i våras när höst/vinter 2013 presenterades. Var det för att skapa en illusion av kurvor på magra kroppar?

Personligen är jag inte en skärpsanvändare. Jag har alltid känt mig ”plufsig”. Mycket beror på att plagg i större storlekar har för mycket tyg runt brösten. Runda urringningar, mycket tyg ger mig känslan att jag ”sväller”. Däremot ett skärp i samma tyg som en klänning eller en tunika kan jag uppskatta mycket.
Hellre använder jag andra sätt:
Knäpper koftan (kappan) endast under brösten. Plagget dras mot mitten av min kropp.
Köper toppar med avvikande färg just runt midjan, gärna en mörkare.
Använder mig av mönstret i plagget. De brukar kallas för ränder och de undviks för vi har lärt oss att liggande ränder gör en större. Vi glömmer att det beror på var vi har ränderna!
Ett problem som finns är också det dåliga utbudet av längre skärp i main streams butikerna. Ett bälte som är 105 lång räcker inte runt min midja.
Från vänster till höger: Ellos, Ulla Popken, Ellos
Sedan Ulla Popken öppnade sin webshop i Sverige har jag inte haft problem att hitta ett passande skärp eller höftbälte. Ellos har också periodvist bra med bälte.

Varma hälsningar!

Vid pennan
Prudie

Nästa inlägg kommer 15/9

Privata stunder

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sun, September 16, 2012 15:41:02

När jag råkar träffa människor är jag rätt lik kändisarna på bilden. Alltid på språng med mina tankar på tvättiden, på barnen som ska hämtas, på vännens födelsedag, på ett par nya trosor…


Jag är också inställd på att det inte gör något om jag inte har tvättat håret samma morgon och att det får vara om jag inte har de röda putande läppar just då. Säckiga jeans och söndertvättad t-shirt blir bra. Definitivt låga skor för att vara effektiv… Den här är min privata stund under dagen!


Då träffar jag en person som jag inte har sett på länge. För sent kommer jag på att det hade varit trevligt att ge det intrycket som i efterhand har blivit SÅ viktigt.


Jag borstade inte tänderna imorse… Tänk om ett persiljeblad från vitlökssåsen igår kväll har fastnat mellan tänderna!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 6/10 när hösten är ett faktum.

Spegel, spegel på väggen där. Avslöja vem jag egentligen är!?

Små, viktiga sakerPosted by Prudie Sun, September 02, 2012 17:39:05

En bekant bild. Jag såg den speglad i en av dörrarna till rulltrapporna i tunnelbanan. Självaste jag fanns i bilden! Mina bröst rörde sig i otakt runt, runt, runt med en tendens att flyga utanför min kropp. Vid det tillfället slutade jag med axelremväskor. Dessutom bilden hade slungat mig tillbaka i tiden, till en kväll under mina tonår, intill en karusell på ett vandrande Tivoli. Jag råkade spegla mig medan jag rökte den sista av mina fyra cigaretter. Jag som trodde att jag skulle se mogen och världsvan ut, såg bara klumpiga fingrar runt en vit rör. Inte ett dug cool och vuxen, men pinsamt nära till det löjliga. Jag fimpade för alltid.

Jag drabbades av en vision. Jag svär att det inte var en produkt av min fantasi. Jag såg en kvinna springa från en buss till den andra och hela situationen påminde om det jag skrev förra året!Ung, troligen en blandning av Päron och Lollipop om min hastiga blick lyckades bedöma den. Kraftiga ben klädda i svarta tights som slutade i springskor. Det jag såg av henne täcktes av en formlös bomullstunika i en grön, odefinierbar nyans. Axelväska på ryggen svajade hängande från remmen mellan brösten. Två stora bröst i fel behå centrifugerade var och en i sina egna rörelser. Runt, runt, runt, runt i otakt. Runt, runt, runt… Det fanns också en trasselsudd av hår i en blond nyans som närmade sig färgen av ett moget, nästan uttorkat vetefält.

Små saker är viktiga!

Att bära på mjuka, böljande kullar betyder inte att du är tvungen att visa hur mycket du avskyr dem genom att klä dig slarvigt. Du blir bara parodin av en fet kvinna, den som alla fnittrar åt i en dålig komedi.
Håret behöver inte se bränt ut. Även om du inte ha råd att slösa bort 1000 kr (Stockholms priser) per månad i färgning hos frisören, kan du spendera 149 kr på en bra färg på ICA Maxi. Du skulle också kunna klippa de 10 brända cm var tredje månad, gärna i en frisyr som framhäver formen på dina kinder och ögon.

Det finns billiga, rymliga väskor! Är du en student, det är ok att du använder en ryggsäck. Är du inte det, då har du ingen ursäkt. Inte ens en dålig rygg hjälper till. Du behöver inte bära hela ditt liv i din väska.

Ja visst, en bra BH är dyr… Men måste du verkligen välja den med smala axelband nästa gång du köper en ny?

Jag tänker inte slösa bort för många ord över dina tights och din urtvättade tunika. Är du en av mina läsare, då är du på god väg att förstå deras skada.

Förresten... visste du att idrottsskor hör hemma på spåret i skogen eller på gåbandet?

Fimpa det!

Vid pennan,

Prudie i en bitchig, oförlåtlig humör

Nästa inlägg kommer 16/9

Next »