Modiga tankar

Modiga tankar

Månadens tema - Tjockt mode

Har du läst Modiga tankar de senaste tre åren vet du redan att jag avskyr tigths och tunika, det som på modeformej har vi döpt till tjockisuniformen. I tightsen igår följande:
Leggings
Jeggings
Treggings
Tighta byxor
På det läggs den knälånga tunikan.

Borta bra men hemma borta bäst

SommarPosted by Prudie Sun, May 26, 2013 19:57:26

Jag borde veta bättre. Jag undrar alltid varför jag låter mig själv snärjas in i rubrikerna
Kom i form till stranden!
Gå ner 4 kg till sommaren!
Jag duger inte till stranden om jag inte går ner de 4 kg. Egentligen vad gör det? Vill du träffa din partner genom att han/hon beundrar din kropp? Eller ska det vara en person som kan uppskatta den du är och kan få dig att skratta och må bra?

Lätt för mig att säga det när jag har varit gift i många år! Jag är inte en singel som längtar efter en ny partner… Mannen och jag har inte heller tid att sitta på stranden vid Mälaren. Allt ska göras när vi är hemma och är lediga. Det är därför jag åker utomlands! Det blir dyrt med telefon och koppling till internet. Man kan faktiskt släppa alla måste.

När jag reser lär jag mig hur andra kulturer fungerar. Från ett reportage på TV eller den eviga blåa himmeln över poolen i den glansiga katalogen till dofterna, ljuden, värmen, tiggarna, tio afrikanska flyktingar som sover på ett hårt golv i ett rum nedanför Sacre Coeur…
Jorden är liten i galaxens perspektiv. Jorden är jättestort i mitt perspektiv.

Jag hör till en kultur som är fixerad vid utseende. Mycket handlar om hur jag ska visa min kropp. Jag sitter på stranden och känner hur huden på axlarna svider. Det blir en bra solbränna att visa hemma.

En annan kvinna sitter samtidigt och lagar mat på öppen eld någonstans i Afrika. Hennes mor samlar ihop barnen och sjunger en sång. Mannen drar sin fiskebåt mellan vågorna till stranden. Kvinnas tankar går till den färska fisken i mannens fång.

En till kvinna skakar handdukarna vid Röda havet. Hennes svarta niqab blåser i vinden. Mannen och sonen badar fötterna i havet för att göra dem rena innan de ska åka hem.

En annan kvinna vid det kinesiska havet går i vågorna mot stranden. Den gula masken på ansiktet matchar inte den gröna heltäckande kroppsbaddräkten. I hennes kultur får hon inte bli solbränd. En vacker kvinna har en mjölkvit hud.

Vår egen kultur sträcker ut sig på ett mindre antal kilometrar kust än den afrikanska, den arabiska och den kinesiska. Vi har några enklaver där hotell tränger sig ihop med restauranger som har biff med bearnaisesås på menyn. De brukar ligga isolerade från den riktiga, lokala kulturen. På stranden brukar vi visa hur rätt det är att visa vår hud i minimala tygstycken. Vi är fria kvinnor! Vi har inga kulturella tabu. Alla andra bör göra som oss.

Ha det gott i värmen!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 16/6

Het sand mellan tårna eller en glimt av Glan

SommarPosted by Prudie Sun, May 12, 2013 15:22:35

AAAtjooooo!

Hej och hå!
Letar efter luft, tar fram den fuktiga pappersnäsduken och blåser ut eländet. Ändå vill hon inte ta tabletter, det är vår Ellie.

Dagen ser fint ut utanför fönstret… Konstaterar jag och tittar på de nygröna löv som svajar i vinden på björkarna. Jag längtar ut men vi har redaktionsmöte (eller söndagsfika). Vi har mycket att göra och snabbare än vi tror är jag på flygplanet till Spanien och Granada.

Ellie funderar fortfarande på vad hon ska göra. Hon siktar sig på ett isberg flyttande från Nordpolen söderut, inga växter, en övergiven, gullig isbjörnsunge som hennes enda sällskap, ungefär som tigern Richard Parker i Life of Pi…

Vänta en stund… Kör tillbaka!

Det blir nog åka till landet.

Olika sorter av sommar

Landet är något väldigt nytt i Ellies liv. Det är en liten stuga i Klockriket (Östergötland). Stugan kom med Krissian (uttalas så) som använder den flyktigt. Ellies beskrivning av den är: Det finns en dusch och en riktig toa! Jag har inte besökt den än. Min familj är för stor för stugan och jag reser sällan utan mina barn.
I stugan skulle ni kunna få en glimt av den riktiga Ellie i blommiga toppar och i korta byxor! Stadens stressade svarta änka blir en bohemisk häxa som knarkar i sig Harlequinromaner och går barfota i gräsmattan utan att bry sig om att hon kan råka gå på ett trött getting (har hänt).

Jag däremot ska hålla mig till civiliserade och högst tuktade, moriska trädgårdar som Alhambra, bada i nästan genomskinligt vatten i Medelhavet och sola på vackra stränder på Costa Tropical.

Vänta en stund… Kör tillbaka!

Det blir nog se till att familjen dricker tillräckligt mycket i värmen, smörjer deras ömtåliga kroppar med solfaktor 1 000 000 och har sina förbaskade kepsar på huvudet.

Vi har delat den här bilden på Facebook. En av våra vänner visade den.

Det tycker jag sammanfattar en av våra tips för sommaren. Fast, handen på hjärtat, jag tror inte att det finns en riktig bra tablett som doserar självförtroende när man behöver det som mest!

Ha det gott i värmen och sola lagom!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 26/5

Dop eller dopp

SommarPosted by Prudie Sat, May 26, 2012 23:41:16

Satt i bussen på E4 på väg till jobbet, när den stannade för att släppa förbi en kortege till Estelles dop. Jag hann se från min plats en vit/svart rutigt kjol i en svart bil. Tänkte… jaha! Det är så man klär sig till en sommar dop! Lovade självklart mig själv att titta på dopet på lunchen via SVT och kolla vem som hade den rutiga kjolen.

Mina svalor har kommit, några veckor senare än Paris, men skillnaden var inte så stor i år! Det blev lite panik med att ta fram och lufta de tunnare plaggen. Det bästa är att nu är jag säker på att sommaren är här några månader.

Såg jag vem som hade den rutiga kjolen? Det var prinsessa Birgitta som bar klänningen under en rätt så tråkigt vit kavaj. Jag antar att en svart kavaj på ett kungligt dop, blir för nära jämförelsen till en av sagornas onda fe med den elaka gåvan…


Bitch beach 2012


Prestationsångest har redan nått löpspåren. Skönt att jag inte hör till skaran med de ambitiösa! Lite oroväckande ändå är att folk sitter redan i solen och trycker för att få en bra solbränna till bad säsongen.

Joanne Harris, författarinnan till "Choklad", "En doft av apelsin" och många andra böcker, skrev en novell samling som heter "I virvlande dans", Jigs & Reels. I den finns novellen "En plats i solen" inspirerad av en upplevelse i Brasilien. En plats i solen handlar om en kvinna på en strand som är delad i olika kategorier. Det självklara målet för henne är att få ligga på Platina stranden. Äcklad berättar hon om allt det sjuka man kan råka ut för på den Allmänna stranden; feta kvinnor, håriga kvinnor, gravida kvinnor och kvinnor i polyester byxor. Det är rent ohyggligt. Liknar Tredje världen eller något sådant!

För sin plats på Silver stranden måste hon varje dag vara på gymmet en timme, sitta hos frisören lika långt plus sin skönhets program där vaxning, nagelpolering, manikyr, massage ingår. Hon måste sola naken, eftersom minsta vita linje betyder nedgradering. Att vara på Silver stranden innebär beachvolleyboll, simning och hållningsträning, vilket är en mardröm på grund av kravet med de höga klackarna hela dagen.


Är det någon som behöver en förklaring?


Nu är det så att Joanne är en av de bästa kvinnliga författarinnorna jag har läst. I hennes böcker finns allt sammanhållet av gott och ont i relationsdrama, alltihop kryddat med vit magi. Dessutom är hennes böcker aldrig tråkiga att läsa ut, hennes budskap går inte att missa. Slutet i En plats i solen får du läsa själv. Det går bra att mejla mig om du vill veta mer!
Jag hade ångest förra året när jag reste till Italien, utanför Neapel. Jag trodde faktiskt att jag skulle hamna på en liknande strand som i En plats i solen och att jag skulle bli hänvisad till Allmänna stranden. Det löste sig. Jag bröt inte några regler och italienska kvinnor i 40-års kategori hade fött barn i Italien också! Jag misstänker till och med att jag betraktade och bedömde andra kvinnor mer än de gjorde med mig...

Fy Prudie!

Nåväl, nästa inlägg kommer 10/6

Svala eller Paris?

SommarPosted by Prudie Sun, May 13, 2012 22:03:03

Hörde på nyheterna att klädaffärerna har haft den sämsta månaden på 35 år, i april.

Då undrar jag… Varför byter affärerna sitt utbud till vårkläder i januari, när det är som kallast? Modebranschen har 4 säsonger efter sydeuropeisk modell. Vet du varför? Paris och Milano ligger söder om Sverige och var länge centra för all modeinspiration.

Alla som bor i Sverige, vet att vi har en mycket längre och kallare vintersäsong än södra Europa samtidigt som sommaren är kortare. Affärerna anpassar sig inte till det svenska vädret som även med klimatförändringarnas hot i hasorna, kommer ändå att förändra sig sakta. Sydeuropeisk vår får vi först om 50 år. Under tiden tror affärerna att kunderna anpassar sin garderob till utbudet och inte tvärtom. Dumdristigt sätt att grunda sin budget på… Kan man tycka.

F.E.T.M.A. manifest för sommaren!

1. Använd inte tights under kjolarna och klänningarna.
Tänk byxunderkjol! Världens bästa underplagg. Finns hos Klingel, max storlek 66, 2 längder och 2 färger.
2. Använd inte tights över huvud taget.
Undantaget är kroppsformer med smala ben.
3. Capribyxor klipper av visuellt dina ben och gör de kortare.
För se ett exempel läs inläggen under ämnet underkläder
4. Skriv ner de plagg och färger du har saknat under vinter (när du byter plagg till nästa säsong).
Impuls inköp minskar när du har listan framför dig till hösten.
5. Njut av säsongen, ladda själen med värme och hopp.
6. Ladda kroppen med D-vitamin som sägs vara bra mot vinterdepression, men sola inte för mycket.

Kort inlägg, men det har varit mycket att läsa under förra kategori.

Ha det gott!

Vid pennan,

Prudie

Nästa inlägg kommer 26/5

Next »